20:21 - 25/09/2014

ΒΟΜΒΑ…!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ…!!! ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ Η ΣΥΡΙΖΕΑ ΠΑΛΛΑΓΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΝΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…!!!

Παρελθόν και μάλιστα έντονο έχει η Όλγα Παλαγγιά στο θέμα των αμφισβητήσεων. Το 2008 η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ έλεγε τα ίδια για τον μεγαλειώδη τάφο του Φιλίππου ΙΙ που αποκάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος στη Βεργίνα, αμφισβητώντας πως είναι σωστή η ταυτοποίηση. Τότε μάλιστα ήταν συνεργάτιδα του Σκοπιανού αρχαιολόγου Ευγένιο Μπόρζα και είχε αμφισβητήσει τα ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα, υποστηρίζοντας πως ο τάφος που είχε βρεθεί δεν ήταν του Φιλίππου του Β’.
Ταυτόχρονα οι συνεχείς αναφορές της καθηγήτριας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι ελληνικός δημιουργεί ερωτηματικά όπως και η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην ίδια και την Κατερίνα Περιστέρη.

H εφημερίδα το Εθνος, το 2008, είχε κατηγορήσει ανοιχτα την Ολγα Παλαγγιά για φιλοσκοπιανή προπαγάνδα και έδωσε διαστάσεις στο θέμα, σε άρθρο με τίτλο «Επίθεση στον τάφο του Φιλίππου».Η κ. Παλαγγιά αναγκάστηκε τότε να στείλει επιστολή στο Εθνος:

Η επιστολή της Ολγας Παλαγγιά:

«Κύριε Διευθυντά, το σημερινό (σ.σ. της 29ης Απριλίου 2008) δημοσίευμα «Επίθεση στον τάφο του Φιλίππου. Το National Geographic αμφισβητεί τον Ανδρόνικο με σκοπιανή… ομπρέλα» αποτελεί αήθη επίθεση στο πρόσωπό μου, υπονοώντας ότι εξυπηρετώ σκοπιανά συμφέροντα επειδή αποδίδω τον Τάφο Β της Βεργίνας όχι στον Φίλιππο Β της Μακεδονίας, αλλά στον γιο του, Φίλιππο Γ Αρριδαίο, ετεροθαλή αδελφό και διάδοχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά το δημοσίευμά σας, η απόδοση του Τάφου Β στον Φίλιππο Γ συνεπάγεται ότι η Βεργίνα δεν είναι οι αρχαίες Αιγές, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στην προπαγάνδα των Σκοπίων να επιχειρηματολογούν ότι οι Αιγές δεν βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους. Προφανώς η εφημερίδα σας αγνοεί ότι ο Φίλιππος Γ θάφτηκε στις Αιγές όπως μας πληροφορεί ο αρχαίος ιστορικός Διόδωρος, επομένως, όπου βρίσκεται ο τάφος του, εκεί είναι αναγκαστικά και οι Αιγές.

Ο συνεργάτης μου Ευγένιος Μπόρζα δεν είναι Σκοπιανός αλλά Αμερικανός ιστορικός ρουμανικής καταγωγής. Η άποψη ότι ο Τάφος Β ανήκει στον Φίλιππο Γ δεν είναι καινούργια. Την έχουμε παρουσιάσει σε δημοσιεύσεις και διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκείνο που παρέλειψε να γράψει η εφημερίδα σας είναι ότι αφαιρούμε μεν τον Τάφο Β από τον Φίλιππο Β, του αποδίδουμε όμως τον διπλανό Τάφο Α. Πρόκειται για οικογενειακό νεκροταφείο της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί ο παραδίπλα τάφος, Τάφος Γ, στέγαζε το σώμα του γιου του, Αλεξάνδρου Δ .

Αφορμή για το δημοσίευμα του Ν National Geographic υπήρξε το συνέδριο που οργανώσαμε στο Σικάγο για τη χρονολόγηση των βασιλικών τάφων της Βεργίνας. Το Νάσιοναλ Τζεογκράφικ επικεντρώθηκε σε ένα από τα συμπεράσματά μας, ότι ο Τάφος Β περιείχε τα όπλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία πήρε ο αδελφός του Φίλιππος Γ Αρριδαίος.

Υποστηρίξαμε ότι η χρυσελεφάντινη ασπίδα της Βεργίνας δεν ανήκε στον Φίλιππο Β αλλά στον Αλέξανδρο και ότι θάφτηκε μαζί με τον αδελφό και διάδοχό του. Πώς μπορούν οι απόψεις μας αυτές να εκληφθούν ως προπαγάνδα των Σκοπίων όταν το μόνο μας μέλημα είναι να αποδείξουμε ότι ο ελληνικός λαός κατέχει τα όπλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι ο Φίλιππος Β είναι θαμμένος δίπλα στον γιο του Φίλιππο Γ Αρριδαίο στη βασιλική πρωτεύουσα των Αιγών;

Η εφημερίδα σας γράφει ότι στο συνέδριο της Αμερικής δεν εκλήθησαν να μιλήσουν οι μαθητές του Ανδρόνικου. Δεν εκλήθησαν γιατί κάθε ανακοίνωση της δικής μας άποψης επέφερε επί των κεφαλών μας υβριστικά δημοσιεύματα των εφημερίδων. Το δημοσίευμα της 29ης Απριλίου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δυστυχώς ο επιστημονικός διάλογος φαίνεται ότι είναι αδύνατος. Οποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους, στιγματίζεται ως Σκοπιανός. Φέρω βαρέως την προσβολή αυτή προς το πρόσωπό μου και προς το πρόσωπο του συνεργάτη μου, διακεκριμένου ιστορικού και φιλέλληνα Ευγενίου Μπόρζα.»

parapolitika.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (17)

 1. 0
  0
  Επιτέλους! Αποφασίστε αν θεωρείτε το ΄Εθνος φερέγγυα ή αφερέγγυα εφημερίδα, να ξέρουμε και εμείς! Πολύ χαμηλού επιπέδου οι επιθέσεις που γίνονται στην κυρία αυτή εδώ και τόσες μέρες με βρισίδια ανευ προηγουμένου από άτομα που δεν έχουν διαβάσει στη ζωή τους ούτε εισαγωγή από βιβλίο αρχαιολογίας. Και εγώ εύχομαι να είναι του Μ.Αλέξανδρου ο τάφος και φυσικά να είναι μακεδονικός, αλλά οι χυδαίες προσβολές όταν κανείς ακόμα δεν ξέρει 100% τί και ποιός είναι μέσα, και όταν στην πλειονότητά μας είμαστε καρα-άσχετοι από αρχαιολογία, ειναι απαράδεκτες. Και απορώ, αυτός που αναδημοσίευσε το άρθρο των παραπολιτικών, διάβασε πέρα από τις πρώτες 1-2 γραμμές να δει τι λέει παρακάτω;
  • 0
   0
   Εσενα σε επιασε ο πονος για την λεγαμενη προσκυνημενη? Τετοια και χειροτερα της αξιζουν!
   • 0
    0
    Όχι, απλά αν δεν σεβόμαστε το"αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου" κάποια μέρα θα το εφαρμόσουν και εναντίον μας! Ξύπνα!
    Δεν μπορεί στην επιστολή της να παραθέτει έναν-έναν τους λόγους που δεν ισχυουν οι κατηγορίες και εμείς να βγάζουμε πορίσματα, να καταδικάζουμε και να εκτελούμε σα να είμαστε εμπειρογνώμονες αρχαιολογίας σε δικαστήριο.
    Κάπως έτσι γίνονται οι λιθοβολισμοί μαγισσών και αιρετικών παλιά. Εκεί θέλετε να γυρίσουμε, μερικοί;
 2. 0
  0
  Ηταν εξαρχης περιεργο που επεμενε πως ηταν ρωμαικος ο ταφος (αν ειναι ταφος αυτο δηλ και δεν ειναι κατι αλλο)

  Οι ρωμαιοι στα κτισματα τους, ηταν καπως τσιγκουνηδες. Δηλ εβαζαν απεξω το μαρμαρο (ή πετρα) και απο μεσα εβαζαν πλιθια (δηλ χωμα).

  Και για του λογου το αληθες : ολοκληρο Κολοσσαιο, ετσι το εφτιαξαν (με πετρα και πλιθια), και θα εχτιζαν εναν ταφο, τοσο μακρια απο την Ρωμη, με τοσο μαρμαρο; Αποκλειεται
 3. 0
  0
  Λαφαζανοπλατφορματζου την "κοβω"!!!!Ακομη κι αν αποδειχτει οτι ειχε δικιο το παρελθον ειναι βαρυ και εξηγειτε μονο με το "συνδρομο της Βαρσοβιας"απο το οποιο πασχει η αριστερα απο Λαφαζανοφ και αριστεροτερα,!!
  Αριστερες πλατφορμες,τρειλερ,συρομενα ,καρα ,πατινια,με θεωρηση του κοσμου και τις εξωτερικης πολιτικης απο αλλο κοσμο,μουγκα για τους τζιχαντιστες,να υποθεσω πως ειναι φιλοι μας????οι δε σκοπιανοι αδελφια μας???
  Αν γνωρισετε καποιον απο αυτους θα καταλαβετε ποσο προκλητικοι ειναι!!!μιλαω εκ πειρας….
  ΝΙΚΟΣ
 4. 0
  0
  Ισυ ανλαμβανς την καλλιοπ…γριγουρα,εν δυο εν δυο….
 5. 0
  0
  ΝΙΚΟ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΟΝ ''ΟΔΗΓΗΤΗ΄΄; ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΧΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΠΟΙΑ; ΜΑ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ'' ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥ ΕΣΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ [ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ]. Υ.Γ. ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΚΙΑ, ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΝΟΥΜΕ.
  • 0
   0
   Δεν κραταω κακια,η ενασχοληση με το χωρο εδω και τρια περιπου χρονια με εκανε "σοφο"κατι τετοιες-τετοιοι πραγματι δεν εχεις "αδικο"ανηκαν στο κκε -οδηγητριες μπορει και καθοδηγητριες…το 1992 εφυγαν και τωρα εχουν την πλατφορμα τους στο συριζα….
   ΝΙΚΟΣ
   ΥΓ Δεν θελουν να κυβρνησουν κι αν τους γινει δωρο η εξουσια θα καταγγειλουν τους εαυτους τους!!!
 6. 0
  0
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ


  ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!

  Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
  ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ.

  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΚΕΙΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.

  ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ !

  ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
 7. 0
  0
  Μου θυμιζει αριστερη προοδευτικη φεμινιστρια απο τη λεσβο.Ολοι αυτοι οι αμφισβητιες προοδευτικοι εχουν 2-3 καλουπια.Να κοβεις φατσες χρειαζεται σημερα και τα υπολοιπα περισσευουν.
 8. 0
  0
  ola ta komounia idia mourh exoun pos ginete auto?
 9. ΠΥΡΙΓΛΕΓΕΘΩΝ 26 Σεπτεμβρίου 2014 @ 05:57
  0
  0
  ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΣΕ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ… ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΝΕΙ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ", ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΔΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!!! ΕΛΕΟΣ>>> ΤΙ ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ??? ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ… ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΑΚΟΜΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ,,,ΕΤΣΙ??? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΚΥΡΙΕ 11,31ΜΜ
 10. 0
  0
  Που το ξερετε οτι ειναι συριζα και δεν ειναι του ΠΑΤΡΙΩΤΗ Σαμαρα;
 11. 0
  0
  Έλληναραδες ΣΥΡΙΖΑ κλπ οποτε βρουν ευκαιρία το ……φωνάζουμε μετα έρχονται και οι υπόλοιποι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί