09:30 - 18/02/2014

Βίντεο: Μικροτσίπ «σώζει» όσους φοβούνται τις σύριγγες!

Αναπτύχθηκε ειδικά για τους Ρώσους αστροναύτες και μέσα λίγα λεπτά της ώρας δίνει μία εικόνα για την κατάσταση της υγείας τους
Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους φοβούνται τις ενέσεις καθώς Ισπανοί γιατροί δοκιμάζουν ένα μικροτσίπ το οποίο θα αντικαθιστά τις σύριγγες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με τη βοήθειά του γίνεται ανώδυνα μία αιματολογική εξέταση χωρίς το ενοχλητικό τσίμπημα της βελόνας.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για μία πρωτοποριακή ανακάλυψη, η οποία αν αποδειχθεί αποτελεσματική, θα εφαρμοστεί άμεσα στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου. Το μικροτσίπ «ANESA» αναπτύχθηκε ειδικά για τους Ρώσους αστροναύτες και μέσα λίγα λεπτά της ώρας δίνει μία εικόνα για την κατάσταση της υγείας τους.

Στην Ισπανία, εδώ και λίγες ημέρες, ένα νοσοκομείο της Βαρκελώνης το δοκιμάζει σε 131 εθελοντές. Το ANESA τελειοποιήθηκε από τη ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών, το Πανεπστήμιο της Μασαχουσέτης και το Εθνικό Διαστημικό Βιομετρικό Κέντρο. Όπως αναφέρει το Reuters, ήδη έχει δοκιμαστεί σε κρατικά νοσοκομεία της Κίνας αλλά και σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αυστρίας , της Γερμανίας και του Καναδά.

Ο Σίκρας Μαινάρ, επικεφαλής του ισπανικού νοσοκομείου όπου δοκιμάζεται το μικροτσίπ, υποστηρίζει ότι το ANESA είναι το ίδιο αποτελεσματικό με τα παραδοσιακά αιματολογικά τεστ και ότι δίνει αποτελέσματα μέσα σε έξι λεπτά.

Δείτε το βίντεο:

protothema

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Το μηχανακι της Cygnus για το ζαχαρο που θα μετραγε 24/7 χωρις τρυπημα και θα κοστιζε 300 δολλαρια, τι εγινε, το βγαλανε στο εμποριο ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί