16:54 - 06/11/2014

Αύξηση των αιτημάτων – Προσωπικά δεδομένα χρηστών ζητούν κυβερνήσεις από το Facebook

Αύξηση των αιτημάτων – Προσωπικά δεδομένα χρηστών ζητούν κυβερνήσεις από το Facebook

Κατά το πρώτο μισό του 2014, κυβερνήσεις ανά τον κόσμο υπέβαλαν 34.946 αιτήματα ζητώντας δεδομένα χρηστών, σημειώνεται στην τρίτη αναφορά του Facebook περί κυβερνητικών αιτημάτων (Government Requests Report).


Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του facebook, υπάρχει αύξηση της τάξης του 24% σε σχέση με το 2013, των αιτημάτων κυβερνήσεων για δεδομένα χρηστών.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, διερευνούμε λεπτομερώς κάθε κυβερνητικό αίτημα που λαμβάνουμε για νομική επάρκεια υπό τους όρους μας και το αυστηρό γράμμα του νόμου, και αντιδρούμε έντονα όταν βρίσκουμε ατέλειες ή δεχόμαστε υπερβολικά ευρεία αιτήματα».

Επιπλέον στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για την, άνευ προηγουμένου, απαίτηση δικαστηρίου στη Ν. Υόρκη, το οποίο ζήτησε δεδομένα για 400 άτομα.

Το facebook αμφισβήτησε τα εντάλματα μαζικής έρευνας σημειώνοντας σχετικά: «επιχειρηματολογήσαμε ότι αυτά τα υπερβολικά ευρεία εντάλματα παραβιάζουν τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των ανθρώπων στο Facebook και αγνοούν τις συνταγματικές δικλείδες ασφαλείας εναντίον παράλογων ερευνών και κατασχέσεων».

Υπενθυμίζουμε ότι αιτήματα για δεδομένα που αφορούσαν περί τους 140 Έλληνες χρήστες, είχαν υποβληθεί από τις ελληνικές Αρχές στο facebook, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Το facebook είχε εγκρίνει τότε, το 54% των αιτημάτων παραχωρώντας τις αντίστοιχες πληροφορίες για τους εν λόγω χρήστες.

matrix24.gr
ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΟΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ Η ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΔΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ 10 ΕΚΑΤ ΛΑΟ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ
  2. 0
    0
    Εξω από FACΕBOOK +TWITTER….Ο σωστός Ελληνας δεν χρειάζεται τέτοιες βλακείες… Αντίσταση εδώ και τώρα, μη γίνεστε πιόνια και σκλάβοι του συστήματος

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί