Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:55 - 23/06/2014

Αυτό το παιδάκι για 0,80 ευρώ δουλεύει καθημερινά 14 ώρες για τα εξαρτήματα των smartphones των παιδιών της Δύσης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Αυτό το παιδάκι για 0,80 ευρώ δουλεύει καθημερινά 14 ώρες για τα εξαρτήματα των smartphones των παιδιών της Δύσης

Ορυκτά όπως ο κασσίτερος, το βολφράμιο και το κολτάνιο, απαραίτητα για την κατασκευή των smartphones και των υπολογιστών, είναι βαμμένα με το αίμα των εργατών, συχνά ανήλικων παιδιών που εργάζονται σε συνθήκες σκλαβιάς στα ορυχεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Το Κονγκό είναι, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η φτωχότερη χώρα στον κόσμο με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 338 ευρώ. ΤΟ 71% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας με μεροκάματο 0,80 ευρώ και ο μέσος μηνιαίος μισθός φτάνει με δυσκολία τα 20 ευρώ.

Ο ορυκτός πλούτος του Κονγκό, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας το Βήμα, εκτιμάται ότι αξίζει 17.000.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, το 5% της παγκόσμιας παραγωγής χαλκού, το 50% κοβαλτίου και 80% κολτανίου.

Εκατοντάδες παράνομα ορυχεία, ανοίγουν κατά δεκάδες στα Ανατολικά της χώρας και ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτοσχέδιες τρύπες σε βουνοπλαγιές, όπως αναφέρει η Σοφία Πικς από τη Βρετανική ΜΚΟ «Global Witness» για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις επικίνδυνες στοές, καθημερινά δουλεύουν ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά, για 12-14 συνεχόμενες ώρες. Σκάβουν για να βγάλουν το χώμα και το κοσκινίζουν για να βρουν τα μέταλλα που θα τους εξασφαλίσουν το μεροκάματο. Αν αρνηθούν να εργαστούν, ή προσπαθήσουν να διαφύγουν, η ποινή κυμαίνεται από μαστίγωμα μέχρι αποκεφαλισμό.

Οι ιδιοκτήτες των ορυχείων είναι συνήθως διεφθαρμένοι στρατιωτικοί και πολιτικοί, η συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος, ενώ οι «πελάτες» τους είναι (έστω και εν αγνοία τους) μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής φορητών συσκευών επικοινωνίας

Οπως είναι αναμενόμενο, το προσδόκιμο όριο ζωής στη χώρα δεν υπερβαίνει τα 47 χρόνια για τους άνδρες και τα 51 για τις γυναίκες.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 5:22 ΜΜ

    Ξέρεις πόσα δικά μας ψάχνουν σε κάδους?ξέρεις πόσα λένε "μαμά πάρε με απο δώ και δεν θα ζητάω φαγητό"? μάλλον οχι,δεν ξέρεις γιατι μόνο για το κογκό ξέρεις και οχι τίποτα άλλο μας τα έχεις κάνει πλανήτες,άντε στο κογκό και οργάνωσε καταλήψεις,απεργίες,διαμαρτυρίες,αντιφασιστικές,αντιναζιστικές,φώναξε και τις άλλες με τα βυζιά έξω,φώναξε κάνα πούστη να ζητήσει ισότητα και δικαίωμα στην κατοχή παιδιού,γκρέμισε εκκλησίες,χτίσε τζαμιά,αλλά μη μας ζαλίζεις ρε μάγκα τον έρωτα..άντε παρακάτω..

  2. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 6:44 ΜΜ

    Πόσο ηλιθιος εισαι…. 8.22 μ.μ.

    • Ανώνυμος 06/24/2014 @ 9:53 ΠΜ

      Πόσο ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ λέει όμως ο "ηλίθιος" που αναφέρεις….. δε πας εσύ στο Κονγκό να οργανώσεις καμιά επανάσταση;
      γιατί εδώ δε χρησιμεύεις πουθενά, οι "ευαισθησίες" σου (του κώλου) δε φτάνουν μέχρι την πατρίδα σου…..

  3. Ανώνυμος 06/23/2014 @ 8:48 ΜΜ

    Εσύ πόσο παπάρας είσαι ρε ηλίθιε? ξέρεις ποιόν λέω?εσένα ρε στόκε 9:44 που θα σε ρωτήσω τι θα γράψω μπετόβλακα..

  4. Ανώνυμος 06/24/2014 @ 3:44 ΠΜ

    '' ΓΥΡΝΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟΨΕ…ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΠΩΣ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ…ΚΑΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΚΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙ…ΚΑΠΟΥ ΒΡΑΔΥΑΖΕΙ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΕΣ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ…ΑΓΕΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩ…ΚΑΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΚΙ ΗΛΙΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΧΑΝΕΤΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΩ…ΚΑΠΟΥ ΒΡΑΔΥΑΖΕΙ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΕΣ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ ''… [ Γ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ – ΣΤ. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ]…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΓ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΣΚΛΑΒΙΑ…ΣΕ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ…ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ …ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ…

  5. Ανώνυμος 06/24/2014 @ 4:48 ΠΜ

    Ρε άντε κάνε καμιά π1π@ σε κάνα απ αυτά που βλέπεις να σου περασει ο βήχας να αποβάλλεις και τις ενοχές που νιώθεις για τα κινητά..Είστε ψεύτες όλοι και υποκριτές..Επίσης ο 12:06 σε βλέπω να κρύβεις μια αλήθεια απο το υπόλοιπο 9εκ του πληθυσμού,αλλά είσαι και σύ ένας τζαμόστοκος..

  6. Ανώνυμος 06/24/2014 @ 10:00 ΠΜ

    Για ένα πράγμα αναρωτιέμαι και όχι μόνο τώρα…. πολλά χρόνια τώρα…..

    Αυτοί οι Άνδρες που βλέπουμε να είναι σκλάβοι με το κεφάλι κάτω στις φωτό, τι είδους Άνδρες είναι;
    Δε σκέφτηκαν ποτέ να προστατέψουν με κάποιο τρόπο τις γυναίκες ή τα παιδιά τους;
    Δε σκέφτηκαν ποτέ να ξεσηκωθούν;
    Δε πέρασε από κανενός το μυαλό να αρπάξει ένα όπλο, να καθαρίσει ένα βασανιστή/αφεντικό του;
    Δε μιλάνε μεταξύ τους άραγε; Δεν είναι σε θέση να συζητήσουν και να δημιουργήσουν μια ομάδα π.χ. για αρχή;

    Όταν πάνε σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ πως ξέρουν ΚΑΙ να σκοτώνουν ΚΑΙ να δημιουργούν συμμορίες ΚΑΙ να βιάζουν ΚΑΙ να κρατάνε σουγιά σαν να'ναι η προέκταση του χεριού τους…………

    αυτές δηλαδή είναι δεξιότητες που αποκτιούνται στην πορεία;

    Δηλαδή όταν σε μαστιγώνουν είσαι ανίκανος να γυρίσεις να δαγκώσεις το χέρι που σε μαστιγώνει αλλά όταν ζητάς "βοήθεια" (και καλά….) από άλλα κράτη ξέρεις να γυρνάς και να κόβεις από τη ρίζα το χέρι που ζητάς να σε βοηθήσει…….

    μμμμμμ μάλιστα………

    Είναι ρατσιστικό τώρα να πω (χέστηκα και αν είναι) :

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*