Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:21 - 02/07/2014

Αυτό είναι το «Ποτάμι»: Συμβιβασμός για τη «Μακεδονία», Υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, νομιμοποίηση της κάνναβης – Να το χαίρεστε!!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Φιλελεύθεροι στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, με ισχυρή εμπιστοσύνη απέναντι στην Ευρώπη, αλλά και μεγάλη επιφυλακτικότητα απέναντι στη γειτονική Τουρκία, είναι τα στελέχη του «Ποταμιού», όπως προκύπτει από ένα ιδιότυπο εσωτερικό «δημοψήφισμα» που έγινε μεταξύ των 466 συνέδρων που πήραν μέρος στο συνέδριο που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Λαύριο.

Τα αποτελέσματα του «Dotmocracy», όπως αποκλήθηκε η συνεδριακή αυτή διαδικασία, στην οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με 50 πρωτότυπα στην πλειονότητά τους ερωτήματα, κατέδειξαν ότι οι «Ποταμίσιοι» μοιράζονται κοινές θέσεις και αξίες για τα περισσότερα ζητήματα και τάσσονται, για παράδειγμα, σε ποσοστό 79%, υπέρ της αποποινικοποίηση της κάνναβης, υπάρχουν, όμως, και ορισμένα θέματα τα οποία τους διχάζουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 83% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, υιοθετώντας ουσιαστικά το αίτημα για να μπορούν να «ενώνονται» (και) τα ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο, το σώμα των συνέδρων διχάστηκε στην προοπτική αναγνώρισης δικαιώματος υιοθεσίας παιδιού σε όλα τα ζευγάρια, δηλαδή και στα ομόφυλα. Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ σε ποσοστό 48%, αλλά εξίσου ισχυρή ήταν και η μειοψηφία με 46%.

Συμβιβασμός για τη «Μακεδονία»

Εξάλλου, στο ερώτημα αν πρέπει να γίνει δεκτή η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε διχασμός των συνέδρων του «Ποταμιού» με το 54% να εκφράζει τη διαφωνία του και το 42% να δηλώσει σύμφωνο σε μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως, το 72% πιστεύει η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει moratorium με την Τουρκία για τις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Σε σχέση με το Κυπριακό, το 76% πιστεύει ότι πρέπει να υποστηριχθεί η νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία του ΟΗΕ, ενώ ακόμη υψηλότερο είναι το ποσοστό όσων ζητούν έναν συμβιβασμό με τα Σκόπια για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Ειδικότερα, το 86% των «Ποταμίσιων» συμφωνεί –έναντι του 11% που διαφωνεί- ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να υιοθετήσει μια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία αλλά και θα την διακρίνει από την ελληνική Μακεδονία.

Ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζει το γεγονός ότι το 62% συμφωνεί με το ενδεχόμενο να συμμετέχουν έλληνες στρατιώτες (κληρωτοί) σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, έναντι του 30% που έχει αντίθετη άποψη.

Μη κρατικά ΑΕΙ και κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων

Η μεγάλη πλειονότητα των «Ποταμίσιων» (86%) θέλει τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ενώ στο 93% φθάνει το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της καύσης των νεκρών. Επίσης το 77% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ευθανασία ενηλίκων για σοβαρούς ιατρικούς λόγους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στα θέματα Παιδείας, καθώς το 92% θέλει να δημιουργούν μη κρατικά πανεπιστήμια από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώ εφάμιλλο είναι και το ποσοστό όσων προτείνουν να πληρώνουν δίδακτρα οι φοιτητές που ξεπερνούν την καθορισμένη διάρκεια των σπουδών τους και ακόμη υψηλότερο το ποσοστό (97%) όσων έχουν την άποψη ότι μπορούν τα Πανεπιστήμια να ενισχύονται επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς.

Επίσης, το 80% θέλει να πάψει η δωρεάν διανομή βιβλίων στη δημόσια εκπαίδευση και να αντικατασταθεί με ένα σύστημα δανεισμού τους και το 60% πιστεύει ότι οι μαθητές μετά το Γυμνάσιο να κατευθύνονται οργανωμένα σε Τεχνικά Λύκεια.

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 80% πιστεύει ότι πρέπει να αποφασίζει κάθε τμήμα για τον αριθμό των εισακτέων και να χρηματοδοτείται αναλόγως, ενώ το 87% έχει την άποψη ότι κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή πρέπει να αποφασίζει για τα μαθήματα που θα εξετάζονται οι υποψήφιοι φοιτητές.

Κυνήγι καταχραστών και από ιδιώτες!

Στα οικονομικά ζητήματα εντυπωσιάζει το υψηλό ποσοστό, 72%, που προτείνει πλήρη απελευθέρωση στο ωράριο λειτουργία των καταστημάτων. Όπως και το ότι το 59% έχει την άποψη να ανατίθεται σε ιδιώτες η καταδίωξη των καταχραστών του δημοσίου. Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο είναι, εξάλλου, το ποσοστό του 62% που ζητεί να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται μειωμένες συντάξεις.

Επίσης, το 65% προτείνει κοινή φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι τρεις στους τέσσερις, ήτοι 75% των ερωτηθέντων, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει κίνητρα για να γυρίζονται ταινίες σε διάφορες περιοχές της χώρες, άσχετα με το θέμα ή το περιεχόμενό τους.

Ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και… ευρωπαϊκή κυβέρνηση

Στα πολιτικά θέματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το 83% τάσσεται υπέρ της θέσπισης νομικού ασυμβίβαστου για την κατάληψη από βουλευτή υπουργικού αξιώματος, ενώ στο 94% φθάνει το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για να διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές μια φορά κάθε 4 χρόνια. Υψηλό επίσης είναι το ποσοστό (84%) που εισηγείται να καθιερωθεί η πρακτική των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Δύο στους τρεις επίσης (66%) πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες, παρά τον αυξημένο κίνδυνο σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Αντίστοιχα πλειοψηφικό (59%) είναι το ποσοστό όσων θα δεχόταν μια «κυβέρνηση της Ε.Ε.» με αποφασιστικές αρμοδιότητες στην Ελλάδα.

Άλλες ενδιαφέρουσες απαντήσεις που έδωσαν οι «Ποταμίσιοι» σύνεδροι είναι οι εξής:

*Το 92% τάσσεται υπέρ της χορήγησης κουπονιών στους απόρους ώστε να εκλείψουν τα δημόσια συσσίτια.

*Το 76% υποστηρίζει την άποψη οι κρατούμενοι στις φυλακές που παίρνουν άδεια να φορούν περιβραχιόνιο για να ελέγχονται οι κινήσεις τους.

*Το 92% θέλει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για καταδικασμένους που βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα.

*Το 76% έχει την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνεται για κανέναν λόγο αποδεκτή η νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

protothema

hellasforce.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (18)

  1. Φήμες λένε πως θα μετονομαστεί σε "ΟΧΕΤΟΣ" για να ταιριάζει περισσότερο με της θέσεις που πρεσβεύει…

  2. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 5:33 ΜΜ

    άντε πια πήξαμε στην αλβανική μπουρουχα που την σπρώχνει το κράτος με την βοήθεια των κάλων αστυνομικών
    Ταυτόχρονα πάντα πουλάνε λογίων λογίων νταβατζιλικια ψηφίζουν τα χρυσά αυγά περήφανοι Ελληνες βλέπεις.Πήρανε και μέρισμα να αποκαταστησουν τα σκυλιά που τούς φυλάνε
    για τα άλλα δεν ξέρω ας μιλήσουν οι πολύξεροι του μπλοκ
    η πείτε του μάστορα που διαβάζουμε να του απαντήσει το πεδίο

  3. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 8:00 ΜΜ

    Όπως λέγαν οι χίπις..αφήστε τα μισή..κι αρχίσατε το γ@@@ση..
    Ή το άλλο το καλό….χ@@@ση γ@@@ση κι επιστροφη στη φύση….

  4. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 8:26 ΜΜ

    ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ '' SER '' …ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΛΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ… ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΓ. ΠΑΕΙ ΘΑ ΑΣΠΑΣΤΩ ΤΟΝ ΔΑΡΒΙΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ…ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ.. ΟΙ ΣΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ

  5. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 8:37 ΜΜ

    ΗΛΗΘΙΟΙ όσον αφορά τη κάνναβη προστατεύει απ το καρκίνο ζώα γι αυτό απαγορεύεται ξεστραβωθείτε γαμώ νούμερα, έχει σωθεί κοσμάκης, το αλκοόλ έχει άπειρους νεκρούς κάθε χρόνο από τη κάνναβη ΠΟΤΕ δεν πέθανε κανείς, μαλακισμένα τούβλα

    • Ανώνυμος 07/02/2014 @ 9:32 ΜΜ

      Και η πρεζα απαγορευεται..αυτην απο τι προστατευει?

    • Ανώνυμος 07/02/2014 @ 9:49 ΜΜ

      οταν ξεμαστουρωσεις διαβασε και κανενα βιβλιο να δεις τι προκαλει.εκτος και αν δε ξερεις να διαβαζεις που ειναι και το πιο πιθανο οποτε αντε στη μαμακα σου να σε παει στη πρωτη δημοτικου.ανθυποδυποδο που θα μας πεις και ηλιθιους.

    • Ανώνυμος 07/03/2014 @ 5:39 ΠΜ

      Καταρχην μαλλον εσυ δεν ξερεις να διαβαζεις…που ειδες στο ποστ μου την λεξη ηλιθιος?Μια ερωτηση σε εκανα και αυτο.Απο την αλλη εσυ χωρις να κρατας τους τυπους ειπες χιλια.Δεν ηταν ειρωνικο το σχολιο μου.Ηταν μια απλη ερωτηση.Ξανα κοιτα προς τα επανω και πες μου αν αξιζαν ολα αυτα που γραφεις.Ολοι μπορουν να βρισουν αλλα το ζητουμενο δεν ειναι αυτο.

  6. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 9:31 ΜΜ

    πότε θα καταλάβει ο κόσμος πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ¨Ελληνες που τους αρέσει κ σαν είδος διασκέδασης που απλά οι χρήστες δεν επιθυμούν αλκοόλ και άλλα ζημιογόνα ναρκωτικά κ χωρίς να είναι εγκληματίες όπως τους επινοεί το ελεγχόμενο σύστημα.
    Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ αφήστε τους χρήστες ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ δεν ενοχλούν ΚΑΝΕΝΑΝ

  7. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 9:45 ΜΜ

    καλησπεριζω.το προβλημα δεν ειναι το γελοιο αυτο ανθυποδυποδο και το κομα του.το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν αρκετα ανθυποδυποδα που το ψηφισαν και θα το ψηφισουν και παλι.

  8. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 9:53 ΜΜ

    Εγω απολαμβανω το κατουρημα σε ποταμι… Ειναι μαγεία σκετη !
    Δεν εννοω αυτο που νομιζετε… αναφερομαι σε ποταμια οχετους !

  9. Ανώνυμος 07/02/2014 @ 10:31 ΜΜ

    Οταν τον βλεπω, μου θυμιζει καροτο….

  10. Ανώνυμος 07/03/2014 @ 1:53 ΠΜ

    ΝΑΙ ΡΕ,ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ,
    ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΤΕ?
    ΠΛΑΚΩΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ?
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΟΙ!!

  11. Ανώνυμος 07/03/2014 @ 6:01 ΠΜ

    Αυτό έλα να το πείς ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ που τους κόβει ο πνεύμονας και φυραίνει το μυαλό.Εξάλου για αυτό χρειάζετε ολα τα πιόματα για να μήν τον βλέπεις και να νομίζεις πως στα κουτσουρεμένα χρόνια που έζησες ησουν τσιφ.
    παραισθήσεις τεκνον μου παραισθήσεις..Τσέκαρε ο εχων παραισθησεις δέν ξέρει πως έχει παραισθήσεις γιακούρ; κοπρεντο;

    • Ανώνυμος 07/04/2014 @ 10:20 ΠΜ

      Εγώ πάντως είμαι "μετά τα 50" (δεν είμαι ο ίδιος σχολιαστής που απαντάς) και είμαι κατά πολύ υγιέστερος από εσένα, ειδικά για το μυαλό είμαι σίγουρος όσο ξαναδιαβάζω τις βλακείες που γράφεις…..
      Τι έχεις να πεις; Είδες που δεν τα ξέρετε όλα; ξερόλες της φακής;

      Κάνε εσύ τη ζωή που συνήθισες να κάνεις και άσε τις σοφιστείες για όσα δε γνωρίζεις και δεν είσαι και σε θέση να διαπιστώσεις αν ισχύουν

      Υ.Γ. ναι, στους πνεύμονες κάνει όση ζημιά κάνει και το τσιγάρο, μόνο που αγνοείς (γιατί είπαμε, ανακατεύεσε με πράγματα που δε γνωρίζεις) ότι όσοι κάνουν χρήση, ΔΕΝ καπνίζουν πολλά τσιγάρα απλά, από ελάχιστα έως καθόλου…… επίσης δε γουστάρουν καθόλου το αλκοόλ συνήθως, έτσι λοιπόν, η "ζημιά" έρχεται στα ίσα με τους απλούς καπνιστές και ίσως και πολύ λιγότερη αν χρησιμοποιείς τα σωστά χαρτάκια και το σωστό καπνό

      γκε γκε "επιστήμονα" ξερόλα;

  12. ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ.

  13. Ανώνυμος 07/03/2014 @ 10:34 ΠΜ

    ρε μίναρες που θέλετε να σώσετε τον κόσμο εμείς θέλουμε να την πίνουμε γκεγκε

    • Ανώνυμος 07/04/2014 @ 10:24 ΠΜ

      άστα μωρέ τα σαπάκια όλα να μιλάνε……..
      καταβροχθίζουν κάθε μέρα απίστευτες ποσότητες σαβούρας, χοληστερίνης και λιπαρών
      πίνουν τον αγλέουρα όποτε βγουν έξω (τώρα έχουν αρχίσει τα "ουϊσκάκια" και στο σπίτι λόγω κρίσης και ψυχολογικών προβλημάτων)
      καταπίνουν (κάποιοι) viagra για να γαμήσουν
      καταπίνουν τις αντιβιώσεις σαν καραμέλες όταν αρρωστήσουν

      και……..

      θεωρούν πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας τη χρήση κάνναβης……. και μας συμβουλεύουν και από πάνω

      για αυτό σου λέω, μην απαντάς

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*