Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:24 - 03/12/2014

Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία μέσα στο Δεκέμβη για μεγάλο χιονιά

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία του… Greek-Weather.Org, συγκλίνουν στο γεγονός ότι από τις 11-12 Δεκεμβρίου, μέχρι και τα Χριστούγεννα περίπου, θα είναι μία περίοδος κατά την οποία αλλεπάλληλα πολικά καιρικά συστήματα θα εισχωρήσουν στην Ευρώπη, με πορεία προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα μας στο παραπάνω χρονικό διάστημα, με πολλά χιόνια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και σε πεδινές περιοχές μόνο της βόρειας Ελλάδας.

Είναι αλήθεια πως μετά από αυτή την άνοδο που θα έχουμε στις αρχές Δεκεμβρίου, ο καιρός θα αλλάξει άρδην στην Ευρώπη, με τη καιρική κυκλοφορία, να επιτρέπει πλέον όλο το ψύχος από το βόρειο πόλο και τη Σιβηρία, να κατέβει στη κεντρική και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη. Μπορεί όμως, κάτι τέτοιο να συμβεί στη χώρα μας για 1-2 μέρες το πολύ αλλά να χιονίσει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα πάρα πολύ, με αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ για τη χώρα μας.

Το Greek-Weather.Org, εξετάζει σοβαρά τα τελευταία προγνωστικά του στοιχεία, τα οποία δείχνουν ουσιαστικά βαρυχειμωνιά στη χώρα μας μέσα στο δεύτερο δεκαήμερου του μήνα αυτού.

Από τις 11 με 12 Δεκεμβρίου λοιπόν, ως και τις 23-24 Δεκεμβρίου, περιμένει το Greek-Weather.Org, να έχουμε καταστάσεις βαρυχειμωνιάς σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας αν όχι σε όλο.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

  1. Ανώνυμος 12/03/2014 @ 12:25 ΜΜ

    Αφηστε εδω το σχολιο σας…

  2. Ανώνυμος 12/03/2014 @ 12:49 ΜΜ

    Αθηνα να χιονίσει μπας και δούμε μια άσπρη μέρα

  3. Ανώνυμος 12/03/2014 @ 1:30 ΜΜ

    αυτά είναι ανακοινώσεις των "ειδικών" που χειραγωγούν το κλίμα
    το έκαναν πολλές φορές και λέγαν στα δελτία τους για ακραία καιρικά στην Αττική και απέτυχαν

    αλλά αυτό που πέτυχαν ήταν σεισμοί στην Κεφαλονιά το Αίγιο και πλημμύρες Δυτικά και χιόνια έως στην τουρκιά και την Μέση Ανατολή μέχρι την Αίγυπτο
    Αν το καταφέρουν τώρα θα είναι ΤΟ γεγονός

    ποιός θα σταματήσει τα καθάρματα από την χειραγώγιση του καιρού; οι κυβερνήσεις;

    το πετρέλαιο που σχεδόν έχει πέσει στην μισή τιμή
    γιατί δεν γίνεται το ίδιο στην τιμή που αγοράζουν και τα πρόβατα;
    γιατί δεν λογοδοτούν οι τύραννοι για τις αυθαιρεσίες τους;

    • Αν ειναι δυνατον τα καθαρματα λες να φτασουν μεχρι του σημειου να κανουν χειμωνιατικο τον καιρο μεσα στο χειμωνα????
      Κανονικα χωρις τις παρεμβασεις τους το χειμωνα κανει καυσωνες και παει ο κοσμος στις παραλιες(στο Ν.Ημισφαιριο)
      Θα τους επιτρεψουμε να αυθαιρετουν αραγε για πολυ ακομα????με ποιο δικαιωμα επηρεαζουν τον καιρο και τα αθωα παιδακια τραγουδανε μεσα στο χειμωνα το χιονια στο καμπαναριο???ενω θα επρεπε να ειναι στη θαλασσα??ποιος ειναι αυτος που κανει να φυσαει ο βοριας και να παγωνουν τα προβατακια(βου-βου ο βοριας που τ'αρνακια παγωνει)!!!
      Οσο για τους σεισμους ,δεν ξεχνω τη εκαναν στη Σαντορινη,στη Μινωικη Κρητη και αλλου,απο την αρχαιοτητα καταστρεφουν πολιτισμους,αισχος!!!!!
      ΝΙΚΟΣ(ο πρακτορας που ηρθε απο το κρυο)

    • Ανώνυμος 12/03/2014 @ 7:11 ΜΜ

      εσύ αδικείσαι αφού κάθεσε εδώ στην πρώτη γραμμή και υπερασπίζεσαι την ΝΤΠ
      αντί να κυβερνάς και εσύ τα πρόβατα
      αν πληρώνεσαι κατανοητό αλλά αν το κάνεις εθελοντικά δίχνει ότι με την λογική σου είσαι γελοίος πράκτορας ΖΝΤΠ κλπ φαιδρά που υπογράφεις

    • Ανώνυμος 12/03/2014 @ 9:20 ΜΜ

      Στόχος των προγραμμάτων τροποποίησης καιρού είναι:

      • η αύξηση των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων ανάλογα, για την αντιμετώπιση της ξηρασίας, ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα και την αποταμίευση νερού
      • η προστασία από το χαλάζι για τον περιορισμό των ζημιών στις καλλιέργειες και αστικές περιουσίες
      • η μετατόπιση του όγκου νερού των νεφών για την αποφυγή πλημμυρών
      Προγράμματα προστασίας και διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συνήθως όμως τα προγράμματα καταστολής χαλαζιού ξεκινούν τους θερμούς μήνες γιατί τότε κυρίως αναπτύσσονται τα χαλαζοφόρα νέφη, σε αντίθεση με τα προγράμματα αύξησης βροχοπτώσεων που έχουν καλύτερα αποτελέσματα τους ψυχρούς μήνες.

      Η τεχνοτροπία που ακολουθείται για την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων έχει να κάνει με την εισαγωγή κατάλληλων πυρήνων συμπύκνωσης σε περιοχές της ατμόσφαιρας όπου ναι μεν υπάρχουν ικανές ποσότητες υγρασίας, αλλά είτε λόγω έλλειψής των πυρήνων δεν μπορούν να δημιουργηθούν υδροσταγόνες –παγοπυρήνες, είτε λόγω μικρού αριθμού των πυρήνων δημιουργούνται μεγάλα έμβρυα που τελικά φτάνουν στο έδαφος π.χ. ως χαλάζι.

      Η 3Δ Α.Ε. χρησιμοποιεί την μέθοδο της άμεσης στόχευσης των νεφών. Τη σπορά δηλαδή φυσιγγίων ιωδιούχου αργύρου (AgI) ή ξηρού πάγου με εξειδικευμένα αεροπλάνα στην περιοχή στόχο την κατάλληλη στιγμή, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο η διαθέσιμη υγρασία της ατμόσφαιρας κατανέμεται σε περισσότερους πυρήνες – παγοκρυστάλλους που δεν επιτρέπουν τη δημιουργία χαλαζιού και που φτάνουν τελικά στο έδαφος σαν βροχή ή χιόνι αντίστοιχα.

      Μελέτες έδειξαν ότι η χρήση ιωδιούχου αργύρου για τη σπορά νεφών είναι πλήρως ασφαλής για το περιβάλλον και δεν φέρει επιβλαβής επιπτώσεις. Τόσο στα ζώα όσο και στα φυτά ή και στο έδαφος, σε περιοχές που έγιναν προγράμματα τροποποίησης του καιρού, οι συγκεντρώσεις του ιωδιούχου αργύρου δεν ξεπέρασαν αυτές που από πριν επικρατούσαν στο περιβάλλον.

      Τα προγράμματα τροποποίησης του καιρού δεν μπορούν να μειώσουν την αναμενόμενη ξηρασία στην καλοκαιρινή περίοδο ή να δημιουργήσουν νέφη όταν δεν υπάρχει κάποια μορφή υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Μπορούν όμως με τις κατάλληλες συνθήκες και μέσω της σποράς των νεφών να αυξήσουν με τη μορφή βροχής ή χιονιού το διαθέσιμο νερό κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε κατάλληλα τους καλοκαιρινούς ή άνυδρους μήνες.

      Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται πάνω από 200 παρόμοια προγράμματα τροποποίησης καιρού. Οι δυνατότητες των ψηφιακών μετεωρολογικών ραντάρ βοηθούν πλέον στην καλύτερη παρακολούθηση των νεφών και δίνουν ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία μετεωρολογικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

      Σύμφωνα με τις έντονες κλιματικές αλλαγές που επιβαρύνουν τον πλανήτη και αυξάνουν συνεχώς την συχνότητα αλλά και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για:

      * Έγκαιρη πρόγνωση, ακριβή διάγνωση του μεγέθους του καιρικού φαινομένου και λήψης των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπισή του.
      * Προστασία συγκεκριμένων προεπιλεγμένων περιοχών, γεωργικών ή αστικών από ακραία χαλαζόπτωση.
      * Αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού για την ανάπτυξη βασικών τομέων της οικονομίας όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η γεωργία κλπ. οι οποίες συνεχώς μειώνονται
      * Αύξηση των διαθέσιμων υφιστάμενων και μελλοντικών ποσοτήτων νερού για αστική κατανάλωση.

  4. Ανώνυμος 12/03/2014 @ 4:24 ΜΜ

    Αλλεπάλληλα λέει πολικά καιρικά συστήματα…Τι εννοεί με το όρο συστήματα;;; Όπως λέμε σύστημα HARP;;;

  5. Ανώνυμος 12/03/2014 @ 8:05 ΜΜ

    αυτοι στο Greek-Weather.Org θα μας πουν ΤΙ ακριβως πινουν? εχει και κατι δρακους που θα βαλουνε φωτια στα δεντρα λεει..χαχαχαχαχαχαααααα

  6. Ανώνυμος 12/03/2014 @ 9:09 ΜΜ

    Παπαριές !Απο τις αρχές Σεπτεμβρίου μας λένε οτι θα έρχουμε τον πιο βαρύ χειμώνα …! Χιονιάδες το Οκτώβρη κλπ κλπ ! Τελικά ο φετινός Οκτώβρης ήταν ο πιό θερμός τα τελευταία 30 χρόνια λένε οι στατιστικές…!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*