14:30 - 06/07/2014

Από το 2019 η Σελήνη θα πάψει να περιστρέφεται… ολομόναχη γύρω από τον πλανήτη μας

Από το 2019 η Σελήνη θα πάψει να περιστρέφεται… ολομόναχη γύρω από τον πλανήτη μας, αφού θα αποκτήσει για «συντροφιά» έναν αστεροειδή, ο οποίος θα γίνει ουσιαστικά ο πρώτος δορυφόρος της.


Έτσι, ο διαστημικός βράχος θα ακολουθεί το φεγγάρι στην κίνησή του, διαγράφοντας κυκλική τροχιά γύρω από αυτό, ώστε λίγα χρόνια αργότερα να μπορέσουν να τον επισκεφθούν αστροναύτες από τη Γη για να τον μελετήσουν.

Η NASA

Το παραπάνω σχέδιο ανήκει στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η οποία για να το κάνει πραγματικότητα προετοιμάζει εδώ και μερικά χρόνια την αποστολή Asteroid Redirect Mission (ARM). Στόχος της αποστολής, που αναμένεται να κοστίσει 2,6 δισ. δολάρια, θα είναι να «παγιδεύσει» με ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο έναν αστεροειδή που περνά από κοντινή απόσταση από τη Γη και να τον μεταφέρει στη «γειτονιά» της Σελήνης, όπου θα παραμείνει μόνιμα περιμένοντας τους αστροναύτες.

Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την Asteroid Redirect Mission, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι η μεταφορά του βράχου θα γίνει μόλις σε πέντε χρόνια από σήμερα και η επίσκεψη των αστροναυτών την αμέσως επόμενη δεκαετία.

Όσον αφορά το ουράνιο σώμα που θα καταλήξει στη Σελήνη, η ΝΑΣΑ έχει δύο εναλλακτικές δυνατότητες – αφού μπορεί είτε να «αιχμαλωτίσει» έναν ολόκληρο μικρό αστεροειδή είτε να αφαιρέσει ένα τμήμα από κάποιον μεγαλύτερο βράχο.

Η αμερικανική υπηρεσία αναμένεται να αποφασίσει στα τέλη του 2014 ποια από τις δύο λύσεις είναι καλύτερη, προσαρμόζοντας στη συνέχεια τις υπόλοιπες παραμέτρους της αποστολής στην επιλογή που θα κάνει. Πάντως, και στα δύο σενάρια, ο βράχος δεν θα μπορεί να ξεπερνά σε διάμετρο τα 10 μέτρα.

Στην περίπτωση που αποφασίσει να μεταφέρει έναν ολόκληρο αστεροειδή, τότε το ρομποτικό σκάφος θα κλείσει τον βράχο σε ένα φουσκωτό σάκο και, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα του που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, θα τον οδηγήσει στη συνέχεια σε μια σταθερή τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Η ΝΑΣΑ έχει εντοπίσει ήδη επτά ουράνια σώματα που δείχνουν να είναι κατάλληλα για κάτι τέτοιο. Προς το παρόν, ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο αστεροειδής 2011 MD, ο οποίος, με βάση τις μετρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer, έχει διάμετρο μόλις 6 μέτρα. Οι ίδιες μετρήσεις δείχνουν ότι θα είναι σχετικά εύκολο να αλλάξει η πορεία του 2011 MD, επειδή η πυκνότητά του είναι πολύ μικρή, σχεδόν όση και του νερού.

Από τη στιγμή που ο βράχος «εγκατασταθεί» στο φεγγάρι, η αποστολή των αστροναυτών θα γίνει με το διαστημόπλοιο Orion, το οποίο βρίσκεται στα τελικά στάδια της κατασκευής του και στα τέλη της χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις. Με το Orion, οι αστροναύτες θα χρειαστούν περίπου 25 ημέρες για να φτάσουν στο σημείο, να πάρουν δείγματα πετρωμάτων και να επιστρέψουν στη Γη. Δείγματα που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να αποκτήσουν ακόμη καλύτερη εικόνα για τα πρώτα στάδια σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζον Γκράνσφελντ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος σχεδίασης αποστολών της ΝΑΣΑ: «Μελετώντας ένα τέτοιο “υπόλειμμα”, θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για τον κόσμο μας και το διαστημικό “περιβάλλον” στο οποίο βρισκόμαστε».

«Πρόβα τζενεράλε»

Επίσης, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, θα τη βοηθήσει να δοκιμάσει τεχνολογίες που ίσως χρειαστεί στο μέλλον για να αλλάξει την πορεία ενός βράχου που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Εξάλλου, μέχρι σήμερα η αμερικανική υπηρεσία έχει εντοπίσει 1.483 «δυνητικά επικίνδυνα» ουράνια αντικείμενα-σώματα με διάμετρο μεγαλύτερη από 100 μέτρα, τα οποία αναμένεται να βρεθούν κάποια στιγμή σε απόσταση μικρότερη από 8 εκατ. χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Παράλληλα, η ARM θα αποτελέσει μια «πρόβα τζενεράλε» για τα συστήματα και τον εξοπλισμό που αναπτύσσεται ήδη, με σκοπό για πρώτη φορά ο άνθρωπος να επεκτείνει την παρουσία του πέρα από τη Σελήνη.

Τελικός προορισμός για τη ΝΑΣΑ είναι ο πλανήτης Αρης, στον οποίο προγραμματίζει να στείλει αστροναύτες μέσα στη δεκαετία 2030-2040.

Επιχειρηματική ευκαιρία για κέρδη δισ. δολ.

Αν για τη ΝΑSΑ οι αστεροειδείς αποτελούν έναν «επιστημονικό θησαυρό» καθώς κρύβουν πληροφορίες για τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος, για την αμερικανική εταιρεία Planetary Resources το γεγονός ότι περιέχουν νερό τόσο στην επιφάνεια όσο και στην «ουρά» τους είναι μια επιχειρηματική ευκαιρία που μπορεί να μεταφρασθεί σε κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανέφερε ο συνιδρυτής της, Ερικ Αντερσον, σε συνέντευξή του πριν από έναν μήνα, το σχέδιο της εταιρείας είναι να αναπτύξει ρομποτικά σκάφη που θα συλλέγουν το νερό και θα το μετατρέπουν σε καύσιμο, διασπώντας το σε υδρογόνο και οξυγόνο. Με το καύσιμο αυτό, τα σκάφη θα μπορούν να επαναφέρουν στην αρχική του τροχιά οποιουδήποτε είδους δορυφόρο που με τα χρόνια έχει χάσει ύψος και είναι έτοιμος να καταστραφεί μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της Γης, ώστε με αυτό τον τρόπο να παρατείνουν τη λειτουργία του.

Μαζί με τον Ερικ Aντερσον, στον οποίο ανήκει επίσης η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Space Adventures, συνιδρυτής της Planetary Resources είναι ο Ελληνοαμερικανός Πίτερ Διαμαντίδης. Όταν δημιουργήθηκε, η αρχική της προτεραιότητα ήταν τα πολύτιμα μέταλλα που υπάρχουν στους αστεροειδείς, κυρίως ο λευκόχρυσος και τα υπόλοιπα μέταλλα της ομάδας του (όπως το παλλάδιο και το ιρίδιο).

Ο λόγος ήταν πως ορισμένοι από αυτούς τους διαστημικούς βράχους εκτιμάται πως περιέχουν τόσο λευκόχρυσο όσο ολόκληρη η Γη, ένα υλικό που μαζί με τα συγγενικά του μέταλλα χρησιμοποιείται σε ιατρικές συσκευές, καταλύτες και άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Ωστόσο, παρ’ όλο που αυτά τα υλικά στοιχίζουν αρκετά ακριβά, φαίνεται πως οι υπεύθυνοί της συνειδητοποίησαν στην πορεία πως η τιμή τους δεν μπορεί ακόμη να υπερκαλύψει το λειτουργικό κόστος των ρομποτικών διαστημοπλοίων. Έτσι, όπως ανέφερε ο Aντερσον στη συνέντευξή του, οι διαστημικές εξορύξεις θα μετατεθούν για αργότερα.

apocalypsejohn.com

thesecretrealtruth.blogspot.com

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (28)

 1. 0
  0
  ΤΟ F-35 ΚΑΙΓΕΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ΤΟ ΕΣΒΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…ΕΜΠΑΙΝΕ NOLE [ NOVAK DJOKOVIC ] …ΦΑΤΟΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ-ΕΛΒΕΤΟ [ ROTZER FEDERER ]…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  ΥΓ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ …NO COMMENT…
  • 0
   0
   Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΥΣΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ…Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ο ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ…Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΙΣ ΠΑΛΟΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ…ΟΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ…Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 1.380.000 ΧΛΜ ΕΝΩ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ 3.500 ΧΛΜ…ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 395 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ…ΤΟ ΙΔΙΟ 395 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ….ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΜ ΤΑ ΔΥΟ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ…ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΟΛΙΚΕΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ…ΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΕΤΗΣΙΟΙ ΕΜΜΗΝΟΡΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ…Η ΣΕΛΗΝΗ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΗΛΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ 12.000 ΧΡΟΝΙΑ….ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ…Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ…ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ…ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ…ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ…ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ [ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ] …ΑΛΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ΑΝΑΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΥΕΙ …ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΦΑΣΕΙΣ ΓΕΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ …ΕΝΩ ΣΕ ΦΑΣΕΙΣ ΧΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ…ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ [ ΑΡΑΓΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ] ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ…ΟΙ ΟΛΙΚΕΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΗ ΓΗ…Η ΝΑΣΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΑΓΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ …ΕΝΩ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΓΗΣ…ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ…ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ…ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΕΠΕΣΕ ΟΜΑΛΑ ΣΤΗ ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ….ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ [ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ] ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ Η ΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ…ΑΡΓΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ…ΑΡΑΓΕ Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… ΤΟ 2010 Ο ΤΣΑΝΓΚ Ε-2 Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ Η ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΦΥΛΟΛΟΓΙΑ …ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ…ΤΟ 2001 ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ……ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ …ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ [ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ] ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ….ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   ΥΓ. Ο DJOKOVIC ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ FEDERER ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ [ WHIMBLETON ] TO AΠΟΓΕΥΜΑ …KAI TO F-35 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ …ΟΜΠΑΜΑ ΓΚΕΥ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛ ΤΡΑΝΣ ΦΙΛΕ…ΠΟΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ 9.58 …ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ …ΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΧΑΣΕΤΕ…ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ …ΕΧΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ…ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ… ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΧΑΙΡΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ…ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ…
   • 0
    0
    Ο ΤΣΑΝΤΡΑΓΙΑΝ-1 Ο ΙΝΔΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ[ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ]…ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ ΙΝΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ…ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΓΙΑΤΙ …ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΙΣΟΤΟΠΟ ΗΛΙΟ-3 ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ [ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΞΗ ]…ΤΟ 2009 ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΟΓΔΟΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟΥ[ 400 ΤΟΝΟΙ ] …ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ…Η ΚΙΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΕΝΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΦΟΡΤΙΟ 25 ΤΟΝΩΝ…ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ…ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΑΛΛΑ [ ΚΑΙ ΗΛΙΟ-3 ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟ ΣΤΗ ΓΗ ] ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗ ΓΗ …ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ[ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΡΑΓΕ ] …ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΣΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ…ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ Η ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ….ΟΙ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ [ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ]….ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΝΕΚΡΑ …ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΡΑΓΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΤΗΣ NASA ME TO ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΠΗΡΞΕ….ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ….ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ…ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ….ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΝΕΦΗ…ΠΑΓΟΚΡΥΣΤΑΛΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΤΑ ΠΟΛΙΚΑ ΜΕΣΟΦΟΡΙΚΑ ΝΕΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΑΤΙ….ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  • 0
   0
   o federer είναι μασώνος – ιλλουμινάτι, εβραίος δεν είναι γιατί δεν το γράφει στο google
  • 0
   0
   Γιάννη μου, πρόσεξε λίγο τα ορθογραφικά σου. Με στεναχωρεις. Gogo kozani.
  • 0
   0
   Γιάννη, δηλαδη λες οτι έχουμε δυο φεγγάρια; Γιατι αν είναι ένα και κάνει περιστροφή γύρω απ τον ήλιο τοτε απλα αυτο δεν γινεται. Για σκέψου, το βράδυ που την βλεπουμε "φρενάρει" και,την ημέρα γκαζώνει να κάνει μια περιστροφή γύρω απ τον ήλιο που η Γη το καμει σε ένα χρόνο κάθετα τσουπ! πάλι στα φρένα…καλα ένταξη…μπαρουφες
   • 0
    0
    ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ… ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΗΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ…ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΔΩ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ … ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΛΑΘΗ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΕΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ……Ο ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ [ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ] ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Η MIROSLAVA VAVRINEC ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΡΑΙΑ…ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ…H GOOGLE ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  Καλα καλα……ονειρευτειτε κυριοι της Nasa.
 3. 0
  0
  Αστροπλοιο Λιλιθ;
 4. 0
  0
  Πρωτα-πρωτα μας φορτωσαν τη σελήνη και καλά ως φυσικο δορυφόρο, τωρα θα μας φορτώσουν και άλλο… Ο νέος βραχος ποιανού βάση θα είναι;;;;
 5. 0
  0
  Γιαννηηηηηηηιιιιιιιιιιι….τι ακαταλαβιστικα ειναι ετουτα που μας ποσταρεις…..
  τι επαθες; ειδες το γραμμα της επιταξης και …αντιληφθηκες το λαθος σου να ψηφισεις …σταθεροτητα/αναπτυξη/διαπραγματευση το διδυμο Σαμαροβενιζελικο; …..

  …………παρουσιαστε ….επιταγμενε ΓΙΑΝΝΗ -ΚΟΖΑΝΗ……
 6. 0
  0
  το έχω ξαναγράψει. Αυτά τα εκτρώματα θέλουν πάντα την άδεια για να κάνουν τα εγκλήματα τους.

  Όπως και επί εποχής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ομάδα σαυρωματιδων επισκέφτηκε τον βασιλιά και ζήτησε συνεργασία (σύμφωνα με το ιστορικό βιβλίο του Θεοδόσιου), εκ τότε λειτουργούν πίσω από της πλάτες μας και κατά της ανθρωπότητας.

  Έτσι και τώρα αλλά και σύμφωνα με τα βρομερά βιβλία τους "προφητείες", σχεδιάζουν κομήτη που θα πέσει από τον ουρανό, σε συγκεκριμένο σημείο της γης, αναφερόμενο ως "πηγάδι" έτσι ώστε να ελευθερώσουν τα παγιδευμένα βδελύγματα.

  Πιστεύω ότι αυτός ο κομήτης, απλά τον παραδίδουν στα σεληνιακά βδελύγματα, έτσι ώστε εμμέσως δίνουν και την εξουσιοδότηση, να στοχεύσουν την γη με αυτόν, όταν έρθει η ώρα. Ταιριάζουν και οι ημερομηνίες, 2019 – 2025….

  Καταλάβατε πλέον γιατί οι προφητείες τους είναι σχέδια προς υβριδικών, άψυχων όντων, με εντολές του βρομιάρη θεού τους, προς υλοποίηση.

  Εγώ θα έλεγα, κάθε μέρα και απο τα χθες, μα κάθε ημέρα, να κάνετε μια προσευχή, επίκληση στης δυνάμεις του Διός να έρθει η ΝΕΜΕΣΙΣ (τιμωρία) να ξεμπερδεύουμε μια και καλή.

  Αύτη παν να μας αφανίσουν.
 7. 0
  0
  Χο χο χο τι λες! Εσεις περιμενετε να πολεμησει ο πουτιν για σας και να σας δωσει κ την Πολη. Μετα ζητατε να προσευχηθουν καποιοι για εσας στον Δια-ειστε και συγγενεις με το Δια… και να αναλαβει αυτος με τις δυναμεις του… Εσεις ξαπλωστε με το φραπε και καμια τσοντα. Η σωτηρια ερχεται. Ποιος θα σας σωσει απο την τεμπελοφρενιτιδα δεν ξερω. Νανι νανι
  • 0
   0
   υπάρχει λόγος που ζητάτε να γίνει συλλογικά. Όπως αυτά τα σουργελα, μέσω διαφημιστικών καμπανιών, η σκόπιμες ονομασίες συμβάντων, η αντικείμενων (πχ. AISON) που το περνούν στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, τους κάνουν συλλογικά να το επικαλούνται… αφομοιώνουν ενέργεια

   Έτσι και οι έλληνες πρέπει να κάνουν το αυτονόητο. Συλλογικά και όποτε πραγματικά νοιώσουν, να ζητήσουν θεια δική σε όλους αυτούς, να μπει ένα τέρμα.

   Και διαβάζοντας αυτό που γράφεις, απλή ερώτηση που θα σου έκανε ο κάθε ένας. Έτσι όπως τα έχουν κάνει τα πράγματα, που ο κόσμος δεν μπορεί ούτε να μετακινηθεί χωρίς χρήμα, ούτε να φάει αλλά ούτε και να αμυνθεί καθώς πρέπει, σε σύγκριση με αυτούς… Πως εσύ νομίζεις μπορεί να σταματήσει μια ομάδα ανθρώπων τέτοιου είδους πράξεις που βάζουν και σε κίνδυνο τον πλανήτη? Εάν όντος ο Έλληνας έχει το χάρισμα να εισακούεται η επιθυμία του, τότε η Θεια δίκη είναι αυτό που πρέπει να παρακαλά πλέον.

   Αρχικά σκέπτονται για 6 μέτρα κομήτη, μπορεί τα 6 να γίνουν 12 και τα 12 – 120, είναι άρθρο παγίδα, διότι… Εαν διαβάσεις καλά το άρθρο, γράφει μεν για 6 μέτρα κομήτη, αλλα μετά γράφει ότι υπάρχει οικονομικό όφελος για κομήτες που φέρουν λευκόχρυσο, μεγαλύτερης μάζας από όση εχει ολόκληρος ο πλανήτης. Αυτό δεν μου κάνει για 6 μέτρα με μάζα νερού, άρα αυτό είναι δοκιμαστικό η αναφέρονται τα 6 μέτρα για διαφημιστικούς λόγους, να ακούγετε ήπια στο υποσυνείδητο του ανθρώπου.

   Και οι κομήτες που έχουν σκληρό μετάλλευμα, δεν διαλύονται εύκολα όταν πέφτουν στην γη και είναι οι πιο καταστροφικοί.

   Είναι καιρός άλλωστε να έρθει η θεια δίκη και ας αφανιστεί αυτός που αξίζει να αφανιστεί, αλλά και να ζήσουν οι αγνοί και οι θαρραλέοι.

   Τώρα όσο για την τεμπελοφρονιτιδα, τι είσαι γερμανοτσολιας, που διαφημίζουν οτι οι έλληνες είναι τεμπέληδες? Εννοείς που δεν έχει ο κόσμος δουλειές και δεν πληρώνουν τους φόρους τους? Δούλευε εσύ εάν βρεις και πλήρωνε τους και πλήρωσε και για κανένα άλλο. Δεν πληρώνουμε….

 8. 0
  0
  @ 9.52 αυτο που μας φορτωσε καποιος τη Σεληνη -ουρανιο σωμα αγνωστης ηλικιας, και ειδικα στη κορμαρα σου σχολιαστη με ξεπερνα…. Μα ποιος εισαι? Ο ατλαντας?
  ΗΛΙΘΙΑ ΑΣΕΒΗ ΤΙΠΟΤΑ σχολιαζουν επιτημιτικα ουρανια σωματα.
 9. 0
  0
  Η σεληνη ειναι πυλη των πλανητων προς τη Γη.
 10. 0
  0
  Μη κουραζετε μερικοι το χαζο μυαλο σας που βλεπει παντου συνωμοσιες. Καλυτερα διαβαστε κανενα βιβλιο για τους πλανητες παρα να λετε τις βλακειες του λιακο.
  • 0
   0
   Μαρη γαμπρο για να ξελαπικαρειS βρηκεs.
  • 0
   0
   Εσύ φίλε που προφανος έχεις διαβάσει βιβλια για πλανήτες, πως δικαιολογεις την κίνηση της απο την στιγμή που υποτίθεται δημιουργηθηκε περιστροφικά όπως όλοι οι πλανήτες στο σύμπαν. Κ κάτι ακόμη, το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler γιατι δεν έχει βρει ίδιο σύστημα όπως η Γη-Σεληνη μέσα στα εκατοντάδες χιλιάδες συστήματα που είδε; Γιατι ο Γανημιδης κ οοοολα τα φεγγάρια του ηλιακού μας συστήματος περιστρέφονται γύρω απ τον αξονα τους; Μάλλον εσύ πρέπει να γυρίσεις back to basics, προτείνω ντοκιμαντέρ απο Καρλ Σαγκάν, κόσμος λέγεται, ενδιαφέρον κ τα λέει αναλυτικα για το '80 που προβλήθηκε.
  • 0
   0
   Δε βρηκα ακομη! Που να βρω που ενας κι ενας ειναι βαρεμενοι διανοητικα ηθικα ψυχικα ενιοτε και σωματικα απο τη σκληροτητα της εποχης και το ελιππες εσωτερικο βαρος.
   Ελπιζω να βρω κανα ευκαταστατο γερο να ζησω ανετα το υπολοιπο του βιου μου.
  • 0
   0
   Αμα είσαι 500 κιλά αλλα κανεις καλές πίπες τότε κάτι γίνεται..
   ένας γερος..
 11. 0
  0
  η Σελήνη έτσι και αλλιώς δεν περιστρέφεται μόνη της. Απο πίσω κρύβεται η λίλιθ. τώρα όσο για τις κοτρώνες που αναφέρει το άρθρο… άντε να μην πω καμιά κουβέντα.
 12. 0
  0
  Γράφει κάποια σοβαρά πράγματα ο Γιάννης από την Κοζάνη.

  這些
 13. 0
  0
  καλα τι να σας πω ρε μαγκες μου…. της πουταναρας θα γινει με την σεληνη και οποιος αντεξη _=_
 14. 0
  0
  πω πω!!! κοιτα εδω σχολια για ενα φεγγαρι θα κλαψω και θα γελασω απο τα νευρα μου με τα εκτως Γαιας θεματα… ρε τα εσωτερικα ΠΡΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!! το τι ημαστε εμεις και πως λειτουργουμε δεν μπορουμε να κατανοησουμε, και θα κατανοησουμε τα εκτος;;;; Ε μην τρελαθουμε κιολλας… τι νομηζεται πως ειναι; αστροπλοιο; ωραια ας πεσει ακριβος εκει που πρεπει να προκαλεσει και αυτο που πρεπει να τελειωνουμε με τα ψεματα. εαν παλι ειναι ενας πλανητης που απλα ετυχε να ειναι εκει για να μας θυμηζει το πως μπορουμε να γινουμε και εμεις ας παραδειγματιστουμε :) πω πω πω εμπνευσει εχω σημερα :)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί