Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:37 - 28/01/2015

Αποκάλυψη La Repubblica: Yπάρχει μυστική συμφωνία Αθήνας-Βρυξελλών – Το σχέδιο που δεν προβλέπει κούρεμα αλλά αποπληρωμή μέχρι το 2057

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

– Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το δημοσίευμα της La Repubblica

– Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει στα βασικά σημεία με τις Βρυξέλλες

– Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα μέχρι το 2020 θα καλείται να αποπληρώνει μόνο τα δάνεια του ΔΝΤ

– Αναφέρει ως παράδειγμα την περίπτωση των χρεών της Μεγάλης Βρετανίας που ο Ρούσβελτ επιμήκυνε, χωρίς να το γνωρίζουν οι αμερικανοί πολίτες

Ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica έρχεται να ταράξει τα νερά, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τις δηλώσεις ενθουσιασμού περί νίκης της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις απέναντι στους δανειστές.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας υπάρχει ήδη μία μυστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες αναφορικά με το ελληνικό χρέος, το οποίο όπως αναφέρει, δεν κουρεύεται, απλά αλλάζουν οι όροι της αποπληρωμής του.

Η La Repubblica μιλάει για μία διμερή συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει το πάγωμα της αποπληρωμής του χρέους έως το 2020 και επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων έως το 2057.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει επιμήκυνση της αποπληρωμής μέχρι το 2057. Στα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται μείωση του επιτοκίου. Οι πληρωμές προς το EFSF από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν το 2023 και θα ολοκληρωθούν το 2057.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με το σχέδιο που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα μέχρι το τέλος του 2020, η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρωσει μόνο το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία και των χρεών που είχε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως επισημαίνει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρούσβελτ χωρίς να το γνωρίζουν στην ουσία οι ψηφοφόροι του επέτρεψε στη Μεγάλη Βρετανία να αποπληρώσει τα χρέη της μέχρι το 1991.

Η εφημερίδα αναφέρει πως αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει και δεσμευτεί για να διεκδικήσει τη διαγραφή του ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού χρέους, πλέον έχει “ηρεμήσει” με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και κάνει λόγο πλέον για επαναδιαπραγμάτευση.

Πάντως, η μία πιθανή διαπραγμάτευση για το χρέος δεν ξεκινά με τους πιο καλούς οιωνούς, με τη γερμανίδα καγκελάριο να προειδοποιεί πως κούρεμα του χρέους δεν υφίσταται και μάλιστα να δηλώνει έκπληκτη που ένα τέτοιο θέμα μπαίνει στην ατζέντα.

Από την άλλη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος μιλούν ξεκάθαρα για κούρεμα του χρέους, ενώ μιλώντας στο Mega δήλωσε πως σε ένα πιθανό ναυάγιο εκείνοι που θα την πληρώσουν είναι οι Γερμανοί και όχι ο ελληνικός λαός.

newsit.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Το σκατό τους έχει φτάσει στην κάλτσα !!

  2. Μπααα… Το αποφάσισα !!! Τις "ειδήσεις" , θα τις διαβάζω "μετά" ,και όχι "πριν"..!!!

  3. Ανώνυμος 01/28/2015 @ 4:21 ΜΜ

    ε…… ωραια αυτα τα ειπε και ο βαρουφακης
    αλλα το αλλο που ειπε οτι να δουμε ποσο ειναι το χρεος για να το αποπληρωσουμε το 2057 γιατι το φαγανε ???? μηπως γιατι τους ετρωγε???

  4. Ανώνυμος 01/28/2015 @ 5:29 ΜΜ

    Μόνο από την πηγή καταλαβαίνεις την αξιοπιστία της είδησης…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*