10:52 - 29/03/2015

Απίστευτο: Επιστήμονες δημιούργησαν σταγόνες που χαρίζουν νυχτερινή όραση στον άνθρωπο -Βίντεο

Η ικανότητα της ανθρώπινης όρασης στο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας ειδικές οφθαλμικές σταγόνες ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Όμως τα πειράματα μιας επιστημονικής ομάδας στην Καλιφόρνια, δείχνουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ηδη επιτευχθεί.

Οι σταγόνες που ενισχύουν την νυχτερινή όραση δοκιμάστηκαν πειραματικά και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ο άντρας που τις χρησιμοποίησε κατάφερε μετά από μια ώρα να εντοπίσει στο σκοτάδι αντικείμενα στο μέγεθος παλάμης τα οποία είχαν τουλάχιστον δέκα μέτρα απόσταση από αυτόν.

Το πείραμα συνεχίστηκε σε δάσος μαζί με τέσσερις ακόμη ανθρώπους που δεν είχαν κάνει χρήση των σταγόνων.

Οι ερευνητές ζήτησαν στην ομάδα να διασκορπιστεί και στην συνέχεια ο καθένας κλήθηκε να αναγνωρίσει τους υπόλοιπους από απόσταση 50 μέτρων.

Ο Gabriel Licina που είχε δοκιμάσει τις σταγόνες κατάφερε να τους αναγνωρίσει όλους ενώ οι υπόλοιποι είχαν ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 30%. Το επόμενο πρωί η επίδραση των σταγόνων είχε περάσει και η όραση του Licina είχε επανέλθει στο κανονικό.

Η ομάδα των ανεξάρτητων ερευνητών, Science for the Masses αποφάσισε για την δημιουργία των σταγόνων να χρησιμοποιήσει μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της «Νυχτερινής τύφλωσης», μια κατάσταση που καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους να δουν σε αμυδρό φως.

Η ουσία που χρησιμοποιείται στα σκευάσματα που θεραπεύουν την συγκεκριμένη ασθενεια, εδώ χρησιμοποίηθηκε σαν βοήθημα όρασης ανθρώπων που έχουν κανοινική όραση και συνδυάστηκε με μια σειρά άλλων ουσιών για το διάλυμα που δοκιμάστηκε.

Οι ερευνητές πάντως σημειώνουν πως αν και 20 μέρες μετά το πείραμα, ο άνθρωπος που τις δοκίμασε δεν έχει εμφανίσει καμιά παρενέργεια, δεν είναι ακόμη έτοιμοι για επίσημα συμπεράσματα και τόνισαν πως η μέθοδος τους δεν είναι βέβαιο πως είναι ασφαλής και πως λειτουργεί το ίδιο για όλους.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  ΣΕΙΤΑΝ ΜΕΡΕΜΕΤ…….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  Ασε με να χρησιμοποιω φακο !! ποιο ευκολο ειναι απο το διολοπαρμα και ποιο ανεξαρητο με μενα !!!
 3. 0
  0
  Ένα μπουκαλάκι πλιζζζζ.
 4. 0
  0
  Για δες για δες τα ματια του αυτουνου ειναι καταμαυρα μολις πηρε τις σταγονες βλεπεται που και που καμια σειρα?

  Οι δαιμονες στις σειρες σουπερνατουραλ τουλαχιστον εχουν ολοι τα ιδια ματια με τον κυριο αυτονε..

  Ενδιαφερον η φωτο οπως και το μηνημα..

  Ασωτος
 5. 0
  0
  Μεσα απο σουτιεν βλεπει? Αν οχι,ειναι αχρηστη εφευρεση.
 6. 0
  0
  Έπειτα ψάχνουν κάποιοι νά βρούν εξωγίηνους στόν ουρανό καί στό διάστημα. Αυτόν τόν τύπο καί πολλούς άλλους παλαβούς πού έχουν δίπλα τους, κατά παράδοξο τρόπο δέν τούς βλέπουν.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί