09:49 - 15/02/2014

Απίστευτο διαδραστικό χάρτη της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας δημιούργησαν επιστήμονες.

Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας είναι γεγονός. Δημιούργημα Βρετανών και Γερμανών επιστημόνων δείχνει από που… κρατάει η σκούφια μας. Ο χάρτης δημιουργήθηκε αφού οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο DNA κουβαλά ένα ολόκληρο ιστορικό αρχείο, δηλαδή δεδομένα για το πώς το γενετικό υλικό έχει αναμειχθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Ο διαδραστικός χάρτης καλύπτει μια περίοδο 4.000 ετών και φέρνει στο φως το αέναο και πολύπλοκο γενετικό «ανακάτεμα» ανάμεσα στους πληθυσμούς της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής και δημιουργήθηκε αφού οι επιστήμονες συνέκρινα την ανάλυση του DNA 1.490 ανθρώπων από 95 πληθυσμούς παγκοσμίως.

«Το DNA έχει πράγματι τη δύναμη να λέει ιστορίες και να αποκαλύπτει λεπτομέρειες από το παρελθόν της ανθρωπότητας», εξηγεί ο ερευνητής Δρ Σάιμον Μάγιερς του Κέντρου Ανθρώπινης Γενετικής του Ινστιτούτου Wellcome, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα που κατέληξε στη δημιουργία του συγκεκριμένου επιστημονικού χάρτης βρέθηδαν δεδομένα τα οποία δεν είναι καν καταγεγραμμένα στην ιστορία, όπως η ανάμειξη Ευρωπαίων και Κινέζων τον 13ο αιώνα μ. Χ.

Σύμφωνα με τον Δρ Μέγιερς, «το DNA του λαού των Του στη σύγχρονη Κίνα δείχνει ότι περίπου στο 1.200 μ.Χ. ευρωπαίοι παρόμοιοι με τους σύγχρονους έλληνες αναμίχθηκαν (γενετικά) με ένα κατά τα άλλα κινεζικό πληθυσμό. Πιθανώς, η προέλευση αυτού του ευρωπαϊκού DNA είναι έμποροι που ταξίδευαν στον γειτονικό Δρόμο του Μεταξιού».

Πατήστε εδω για να τον εξερευνήσετε:

gazzetta.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (19)

 1. 0
  0
  Ο κόσμος περιμένει ξανα τον σωτήρα σιριζα να τον σώσει. Εμπενε ρε τσιπρα με το αδειο σου κεφαλι.Σιγα σιγα ο ανθρωπος θα τυφλω θει παν τελως.
 2. 0
  0
  Κάπου το αναφέρουν οι καμμένες γραφές….τι έκανε ο Χριστός στο σινα σταυροδρόμη
 3. 0
  0
  Μην ανησυχείτε, και άλλοι μαλώνουν για αυτό:

  http://eurogenes.blogspot.gr/2014/02/mapping-history-of-human-admixture.html

  Επίσης για διορθώστε λίγο τις πηγές σας:

  "A genetic atlas of human admixture history", Hellenthal et al, Science (2014)

  Οι ερευνητές είναι από εδώ:

  UCL Genetics Institute, University College London

  Department of Zoology, Oxford University,

  Wellcome Trust Centre for Human Genetics, Oxford University

  Centre for Population Health Sciences, University of Edinburgh

  Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology

  Department of Statistics, Oxford University


  Από το

  http://www.sciencemag.org/content/343/6172/747

  είναι η δημοσίευση και το έχει και το google:

  https://docs.google.com/file/d/0B-5-JeCa2Z7hbzlneVdDQlhuSzQ/edit?pli=1

  Μόνο μην μας τα κάνετε κουδούνια με τους Έλληνες που δεν είναι παντού, ενώ είναι φυσικά όπου δικαιολογεί η ιστορία τους (ακόμα και στον δρόμο του μεταξιου ή όπως αλλιώς το γράφετε), τουλάχιστον σύμφωνα με αυτήν την μελέτη. Όπου ιστορία – για να μην μπλέξουμε – βάλτε ιστορία με αποδεδειγμένα ευρήματα γιατί αν αρχίσουμε με την "ιστορία" όπως την βλέπουν οι ψεκασμένοι, Λιακόπουλοι, Ελ, Μ Λαγού κλπ. δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

  Στοίχημα μάλιστα ότι θα εμφανιστούν οι γνωστοί πανεπιστήμονες εδώ μέσα να σκίζουν τα ρούχα τους και να αμφισβητούν τη μελέτη η οποία δεν είναι δα και η υπέρτατη αλήθεια. Για τον επιστημονικό κόσμο είναι αυτό που είναι: Μια ερευνητική εργασία και μάλιστα με δημοσίευση στο sciencemag.org.
 4. 0
  0
  Μα δε βλέπεις τι θέλει να περάσει ο σι ριζα απ την Ελλάδα.Που το σταυροδρόμη τωρα;
 5. 0
  0
  Πόσα χρόνια απομένουν να κατακτήσει τον κόσμο η κίνα;… α τοσα ε να τρως ρυζι αυτο σημαίνει πως είσαι κινεζος…οχι μα ντον κυκλοφορείς στο αίμα σου
 6. 0
  0
  Ει κα σε κοιτούν πολύ περίεργα οι κινέζοι στο δρόμο….οχι; γιατι βρε
 7. 0
  0
  Μήπως κάτι έχεις και κολά το βλέμα τους υπνωτισμένο πανω σου
 8. 0
  0
  χοτσιμιν χουα χουα φενγκ σαολιν κουνγκφου ολα κινα μυριζουν
 9. 0
  0
  ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΧΤΑΡΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΝΤΠ.
  ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 7 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΕΙΣ; ΕΜ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΣΤΟ sciencemag.org ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ.

  ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ GOOGLE!
  ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ "ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ"

  ΕΝΑΣ "ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ"
 10. 0
  0
  ρε τους επι-στημονες .
 11. 0
  0
  Κατά ένα περίεργο τρόπο απουσιάζει ο περιούσιος λαός, ισως γιατί ποτέ δεν υπήρξε ως τέτοιος.
 12. 0
  0
  15 Φεβρουαρίου 2014 – 4:42 μ.μ.

  To sciencemag.org δεν είναι και κανένα υπερ-επιστημονικό site.

  Όσο για την "μελέτη" του "Κωνσταντινίδη" και των 7 πανεπιστημίων (ποιων;) δεν νομίζω να την "κατέει" και κανένας άλλος εκτός από εσένα και τους υπόλοιπους "ψεκασμένους".
 13. 0
  0
  16 Φεβρουαρίου 2014 – 3:58 μ.μ.

  Ε, πες το ρε φίλε ότι πίσω από την έρευνά σου είναι οι Ανδρομέδιοι. Κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από τους υπόλοιπους κοινούς γήινους ερευνητές.

 14. 0
  0
  ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΝ;;;;;;;;
  ΜΠΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!

  Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ……..
 15. 0
  0
  16 Φεβρουαρίου 2014 – 11:37 μ.μ.

  Από το site που μας έδωσες, ορίστε τα στοιχεία που λες:

  Τι από τα πιο κάτω που αναφέρει ο ίδιος ο καθ. Κ. Τριαταφυλλίδης θυμίζει DNA, Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίαςτου ΑΠΘ που μας λέει ο "Carlos" στο πόνημά του; Μας πρήζετε με μπουρδολογήματα και μας παρουσιάζετε αποδείξεις από Ανδρομέδια site τελικά. Άραγε στην Ανδρομέδα ζουν Έλληνες;

  Ο Κ. Τριανταφυλλίδης είναι μια χαρά καθηγητής Χημικής Τεχνολογίας. Μάλλον για τους ψεκασμούς νανο-υλικών να τον ρωτήσουμε όχι για DNA.

  Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, Επίκουρος Καθηγητής
  Εργαστήριο: Γενικής και Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας

  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
  ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

  Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
  •Σύνθεση & χαρακτηρισμός νανοδομημένων μικρο/μεσοπορωδών ανόργανων υλικών
  •Οργανική τροποποίηση ανόργανων νανουλικών
  •Νανοσύνθετα υλικά πολυμερών με νανοδομημένους αργίλους, σίλικες και άνθρακες
  •Σύνθεση & χαρακτηρισμός νανομεταλλικών καταλυτών
  •Ετερογενής & Περιβαλλοντική Κατάλυση
  •Θερμοχημική και ενζυματική μετατροπή βιομάζας προς καύσιμα και χημικές πρώτες ύλες

 16. 0
  0
  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΕΠ΄ ΑΥΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ….. ΜΠΑΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

  ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ andromedahellas.wordpress.com ΕΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (ΓΙΑ ΜΠΛΟΓΚ) ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ Σ΄ ΑΥΤΗΝ.

  ΑΛΛΑ, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΘΙΞΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΩΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ (ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ, ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ.
  ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ. ΑΛΛΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ.
  ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΑΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΚΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ. ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Η ΠΟΡΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

  ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΤΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ.

  ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ …..ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ.

  Υ.Γ.: ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ
 17. 0
  0
  17 Φεβρουαρίου 2014 – 11:21 π.μ.

  Τα link σας παραπέμπουν σε αναρτήσεις άλλων blog με αόριστες αναφορές σε εργασίες που δεν μας τις δείχνουν. Όσο για τον καθηγητή μάλλον άγεται και φέρεται το όνομά του χωρίς να το ξέρει ο ίδιος. Αφού τον αναφέρουν ως: "Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης – Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου – Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης" ενώ ο ίδιος ο καθηγητής μας λέει ότι είναι στο Τμήμα Χημείας. Άλλα αντί άλλων δηλαδή.

  Για συγκεντρωθείτε λίγο και βρείτε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για όσα λέτε γιατί με αναφορές σε αναφορές που κάνουν αναφορές σε έρευνες που δεν ξέρει κανείς και σε καθηγητές που άλλα λένε οι ίδιοι ότι διδάσκουν και άλλα λέτε εσείς, μας έχετε μπερδέψει.

  Και προσοχή: Αποδείξεις δεν είναι ότι έγραψε το κάθε blog, αλλά πραγματικά στοιχεία, έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει με συγκέντρωση δειγμάτων DNA (πώς αλλιώς να μετρηθεί δηλαδή το θέμα) από εθελοντές, κλπ., κλπ.

  Δηλαδή αν πάτε εσείς να κάνετε τεστ DNA είστε 100% για τα αποτελέσματα με βάση όσα λένε τα blog; Δεν χάνετε και τίποτα να δοκιμάσετε βέβαια.

  Η Ελληνικότητα κύριε δεν είναι θέμα DNA. Η Ελληνική παιδεία και η αναφορά των Αρχαίων Ελλήνων σε αυτήν δεν σας κάνει ως απάντηση για το ποιος μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα;

  Αλλά τι τα γράφω εδώ αυτά; Εδώ μέσα δύσκολα επικοινωνεί κανείς. Άντε με κανέναν ψεκασμό, συνωμοσία για καταστροφές που έρχονται, σαύρες και τα τοιαύτα ασχολούνται όλοι.
 18. 0
  0
  Εδώ για συμπηρωματική τροφή συζήτησης ή και δημιουργία φασαρίας, ανάλογα πώς το πάρει κανείς:

  http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί