21:56 - 13/01/2015

Ανακηρύχθηκε ΑΓΙΟΣ ο γέροντας Παΐσιος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου!

Η πολυαναμενόμενη αγιοκατάταξη του ούτως ή άλλως αγίου στη συνείδηση των Ορθοδόξων Γέροντος Παϊσιου τουΑγιορείτου είναι πλεόν γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το agioritikovima.gr, σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε τη σχετική απόφαση.

Ο Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924-12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015.

Η πορεία του γέροντα Παΐσιου

Ο Αρσένιος εισήλθε πρώτη φορά στο Άγιο Όρος για να μονάσει το 1949, αμέσως μετά την απόλυσή του από το στρατό. Όμως επέστρεψε στα κοσμικά για ένα χρόνο ακόμα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδελφές του, έτσι το 1950 πήγε στο Άγιο Όρος. Η πρώτη μονή στην οποία κατευθύνθηκε και παρέμεινε για ένα βράδυ ήταν Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Εν συνεχεία κατέλυσε στη σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκεί γνώρισε τον πατέρα Κύριλλο που ήταν ηγούμενος στη μονή και τον ακολούθησε πιστά.

Λίγο αργότερα αποχώρησε από τη μονή και κατευθύνθηκε στη Μονή Εσφιγμένου. Εκεί τελέσθηκε η τελετή της «ρασοευχής» και πήρε το πρώτο όνομά του που ήταν Αβέρκιος. Και εκεί αμέσως ξεχώρισε για την εργατικότητά του, τη μεγάλη αγάπη και κατανόηση που έδειχνε για τους «αδελφούς» του, την πιστή υπακοή στο γέροντά του, την ταπεινοφροσύνη του, αφού θεωρούσε εαυτόν κατώτερο όλων των μοναχών στην πράξη. Προσευχόταν έντονα. Ανάμεσα στα αγαπημένα του αναγνώσματα ήταν οι ρήσεις των Πατέρων της ερήμου και ο Αββάς Ισαάκ ο Σύρος.

Το 1954 έφυγε από τη μονή Εσφιγμένου και κατευθύνθηκε προς την Μονή Φιλοθέου, που ήταν ιδιόρρυθμο μοναστήρι όπου μόναζε και ένας θείος του. Η συνάντησή του όμως με το γέροντα Συμεών ήταν καταλυτική για την πορεία και διαμόρφωση του μοναχικού χαρακτήρα του Παϊσίου. Μετά από δύο χρόνια, το 1956, χειροθετήθηκε «Σταυροφόρος» και πήρε το «Μικρό Σχήμα». Τότε ήταν τελικά που ονομάστηκε και «Παΐσιος», χάρη στο Μητροπολίτη Καισαρείας Παΐσιο τον B’, ο οποίος ήταν και συμπατριώτης του. Ο Γέρων Αυγουστίνος αυτήν την περίοδο απέκτησε στενή σχέση με τον Παΐσιο.

Το 1958, ύστερα από «εσωτερική πληροφόρηση», πήγε στο Στόμιο Κονίτσης. Εκεί πραγματοποίησε έργο το οποίο αφορούσε στους ετερόδοξους αλλά περιελάμβανε και τη βοήθεια των βασανισμένων και φτωχών Ελλήνων, είτε με φιλανθρωπίες, είτε παρηγορώντας τους και στηρίζοντάς τους ψυχολογικά, με αιχμή το λόγο του Ευαγγελίου. Επί 4 έτη έμεινε στην Ιερά Μονή Γενεθλίων της Θεοτόκου στο Στόμιο, όπου αγαπήθηκε πολύ από τον λαό της περιοχής για την προσφορά και τον μετριοπαθή χαρακτήρα του.

To 1962 πήγε στο Όρος Σινά, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια στο κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους Βεδουίνους, δίνοντάς τους τρόφιμα με χρήματα από την πώληση στους προσκυνητές ξύλινων σταυρών που έφτιαχνε ο ίδιος.

Επιστροφή στο Άγιο Όρος

Το 1964 επέστρεψε στο Άγιο Όρος, από όπου δεν ξαναέφυγε ποτέ. Έμεινε στη Σκήτη Τιμίου Προδρόμου Ιβήρων. Την εποχή εκείνη ήταν υποτακτικός του Ρώσου μοναχού Τύχωνα, που ασκήτευε στο Σταυρονικητιανό κελλί του Τιμίου Σταυρού μέχρι το θάνατό του το 1968, μετά τον οποίο, ακολουθώντας την επιθυμία του Τύχωνα, έμεινε στο κελί του για έντεκα χρόνια. Τον ίδιο χρόνο, συμβούλεψε έναν από τους κοντυνότερους μαθητές του, το Βασίλειο Γοντικάκη να γίνει ηγούμενος για να βοηθήσει την ανακατασκευή της Μονής Σταυρονικήτα, που ήταν σημαντικό βήμα για την αναβίωση του μοναχισμού στον Άθω.

Tο 1966 αρρώστησε σοβαρά και εισήχθη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση, με αποτέλεσμα μερική αφαίρεση των πνευμόνων. Στο διάστημα μέχρι να αναρρώσει και να επιστρέψει στο Άγιο Όρος φιλοξενήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στη Σουρωτή. Επέστρεψε στο Άγιο Όρος μετά την ανάρρωσή του και το 1967 μετακινήθηκε στα Κατουνάκια, και συγκεκριμένα στο Λαυρεώτικο κελί του Υπατίου.

Από τότε άρχισε να δέχεται πολλές επισκέψεις. Ήδη το όνομά του έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά γνωστό μακριά από το Όρος και κάθε λογής βασανισμένοι άνθρωποι οδηγούνταν σε αυτόν, μαθαίνοντας για ένα χαρισματικό μοναχό που ονομάζεται Παΐσιος. Το επόμενο έτος μεταφέρθηκε στη Μονή Σταυρονικήτα. Βοήθησε σημαντικά σε χειρωνακτικές εργασίες, συνεισφέροντας στην ανακαίνιση του μοναστηριού.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (36)

 1. 0
  0
  ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ!!
 2. 0
  0
  ΑΓΙΟΣ

  ΑΓΙΟΣ

  ΑΓΙΟΣ

  ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΉΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

  ΠΡΟΟΡΩΝ ΤΑ ΧΑΡΊΣΜΑΤΑ

  ΓΑΊΑ ΧΑΊΡΕ

  ΝΑ ΕΟΡΤΆΖΕΙΣ ΤΟΝ ΆΓΙΟΝ

  ΤΟΥ ΩΦΕΙΛΕΙΣ.

  ΘΥΜΉΣΟΥ..

  ΦΑΕΘΩΝ

  το δώρο του σε σένα στο έδωσε η ΦΩΤΙΑ

  κι άς μην το ξέρει..

  προορισμός ΕΣΥ

  Π Ρ Ε Σ Σ Α

  Παναγιά

  Η ΗΜΈΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΕΟΡΤΉ ΣΟΥ…

  έχε χαρά μεγάλη.. 3. 0
  0
  Την ευλογία Του να χουμε! Μας προετοίμασε για όλα όσα θα γίνουν…ας είναι Προστάτης μας!
  • 0
   0
   Κρίμα που Η ORIGINAL ΘΕΌΠΝΕΥΣΤΗ ΟΔΗΓΉΤΡΙΑ κ.Ελένη Λουκά δεν αποφάσισε να κάνει Κόμμα αφού με τις ψήφους Σας θά'βγαινε Αυτοδύναμη. Τελικά είμαστε Άξιοι Της Τύχης Μας.
 4. 0
  0
  Enas alithinos anthropos,enas alithinos hristianos,ena paradeigma pros mimisi kai as lene
  osoi tou enantionontai oti theloun. Zei gia panta,ena agapimeno paidi toy Theou.AKSIOS._
 5. 0
  0
  ΑΦΟΥ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΧΤΗΚΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ…ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!
  • 0
   0
   Ευτυχώς για Εμάς Τους Πιστούς Των Αγίων Γερόντων, Οι Προφητείες Τους έχουν -κατ’ εικόνα και ομοίωση των Αρχαίων Τραγωδιών- πέραν του Τραγικού Στοιχείου Τους -πόλεμους, αιματοκυλίσματα, λιμούς, κατακλυσμούς και καταποντισμούς- Από Μηχανής Θεό -κλασσικά Τον Ύψιστο- και Κάθαρση – HAPPY END -Ξανθό Γένος, Πόλη, Αγιά Σοφιά και Μαρμαρωμένο Βασιλιά- προς Δόξαν Του Τριαδικού Θεού και Δικαίωση Του Περιούσιου Λαού Του.
 6. 0
  0
  ΑΦΟΥ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΧΤΗΚΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ…ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!
  ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ (ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ)
  ΤΥΧΑΙΟ?
 7. 0
  0
  gt dialeksan aythn thn periodo ? mhpws kapoio lako exei h fava me ton paisio kai ton kathe paisio !
 8. 0
  0
  Αφου δεν πιστεύεις ρε σατανιστή.Έλεος γιατί το βάζεις;Για να χλεβάσεις.Όλα έδω πληρώνονται και θα το δεις.Μην παίζεις εκεί που δεν σε πέρνει.
 9. 0
  0
  Ετσι να γινω κακος, χαιρε βλακεια απυθμενη

  Θωμας
  • 0
   0
   X A I Ρ Ε Μ Α Λ Α Κ Α ΠΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕ, ΧΑΙΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΣΟΦΙΛΕ ΜΑΛΑΚΑ!
 10. 0
  0
  ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ
 11. 0
  0
  Ναι, τώρα έγιναν "νόμιμα" και τα fake βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Καλά κέρδη…
 12. 0
  0
  KOITAZOΝΤΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΓΕΥΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ…ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΦΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΤΑ ΑΠΥΘΜΕΝΑ ΒΑΘΗ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ… Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ…

  ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ BIG BANG [ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ]…ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΩΤΑΤΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ [ 160.000.000.000 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ] ΟΤΑΝ Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ [ 20.000.000.000 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ]…

  Ο ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ…ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ …ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΡΧΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ…ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ…ΑΠΟΔΕΙΞΗ

  ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟ…ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ …Η ΥΛΗ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΚΥΚΛΟ Η ΑΝΤΙΥΛΗ ΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΥΛΗ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ… ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΥΛΗ [ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΙΚΟ ] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΥΛΗ ΚΑΙ ΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΦΩΣ…Η ΕΚΕΙ [ ΑΦΘΑΡΤΗ ΥΛΗ ] ΟΥΤΕ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΜΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ…ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ…

  Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ [ ΚΛΕΙΩ Α' 32 ] ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 25.920 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ 71 ΕΤΗ ΠΕΡΙΠΟΥ…Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ…ΣΥΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ…

  ΣΤΟ ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝ [ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ] ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ-ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΟΝΤΑ [ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ-ΑΦΘΑΡΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ] …ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  ΥΓ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΕΖΝΕΠΙΔΗΣ Ο ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ…ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟ-ΟΡΑΣΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ…


  • 0
   0
   Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ..

   Γιάννη, τί ακριβώς εννοούσε ο Πλάτωνας; Μήπως την αέναη ανακύκληση του κόσμου και την παλιγγενεσία;
  • 0
   0
   Γιαννη ..,κεντας τωρα τελευταια !!!
 13. 0
  0
  Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία η Αγιοκατάταξη του Γέροντα ,τώρα ,αυτή τη στιγμή την χρονική ,μάλλον είναι το μήνυμα που θέλει να μας στείλει ο Γέροντας,ότι θα είναι μαζί μας ,γι'αυτά που έρχονται ,και στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές ,η Ορθοδοξία και η Ελλάδα όπου μέσα στην Άγια Σοφιά θ'ακουστεί ο Εθνικός ύμνος και ταυτόχρονα σε όλες τις εκκλησίες της ελλάδος θα χτυπάνε οι καμπάνες για το χαρμόσυνο γεγονός της Πόλης
 14. 0
  0
  Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΓΕΝΟΜΕΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΙΔΕΑΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ…..

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥς ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  ΕΜΕΝΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ.

  ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΙΩ
  • 0
   0
   Ιω, επίτρεψέ μου κάνεις λάθος για την αγιότητα. Όταν κανείς είναι άγιος αυτό περνάει μεν στην συνείδηση του κόσμου αλλά γίνεται αντιληπτό μέσα από την χάρη του αγίου Πνεύματος, στην ουσία δηλαδή συμφωνεί και ο Θεός.
  • 0
   0
   Ετσι παιδια!! Μη φοβαστε να λετε την αληθεια !!!
   Και ας δεχεστε αηθεις και ψευτοκουλτουριαρικες επιθεσεις απο μυθο..λογους !!!
 15. 0
  0
  ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ..

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ..

  ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
  ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ..

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΕΛΕΓΕ. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ..

  ΑΞΙΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ


  πρακτωρ…
  • 0
   0
   Συγκινητικος εισαι Πρακτωρα !!
   Οντως δν γινεται να μπουν σε καψουλα..και δεν χρειαζεται τεχνολογια !!!
   Γιατι ειναι σαν να προσπαθεις να βαλεις την θαλασσα σε μπουκαλι !!!
   Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ…ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !!!
   Την ευχη και την μεσολαβηση του Αγιου να εχουμε ολοι !!!
 16. 0
  0
  MAKARI NA MAS PROSTATEYEI APO KEI PANO PANTA KAI NA PROSEYXETAI GIA MAS.T HN EYLOGIA TOY
 17. 0
  0
  ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ….
  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ….
  ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ…
  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ….
  ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ… ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ…..

  ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ……
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ … ΜΑΡΙΑ.
  • 0
   0
   Μαρια..! Πραγματικα ειναι αδυνατον να πλησιασουμε εμεις..,την χαρη του Αγιου !!
   ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ τουλαχιστον ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ …ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !!
   Ας πρεσβευει υπερ ημων..ΟΛΩΝ..ο Αγιος !! Αμην!!
 18. 0
  0
  ΑΓΙΕ , πρεσβευε ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ υπερ ημων , και υπερ των διωκοντων ημων ..!!!!
  • 0
   0
   Τι υπέροχη παράκληση! Έτσι πρέπει να είμαστε οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Σε συγχαίρω ανώνυμε φίλε μου. Όπως συγχαίρω και τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΖΑΝΗ για το καταπληκτικό του σχόλιο – για ακόμη μία φορά – αλλά και τα λοιπά σεμνά και ταπεινά υπόλοιπα σχόλια.
   Γιώργος
   • 0
    0
    Εμεις που ειμαστε τυχεροι και γνωριζουμε την αληθεια εχουμε την ευθυνη..,και για εκεινους που δεν την γνωριζουν !!!!
    Ετσι πρεπει να κανουμε..και ας μας βριζουν..!!!!!
 19. 0
  0
  Γνώρισα τον π. Παϊσιο προσωπικά όταν ήμουν στρατιώτης . Ήταν άνθρωπος πράος , ταπεινός , σώφρων και σοβαρός εκεί που έπρεπε δηλ. σε σοβαρά ζητήματα , ενώ παράλληλα ήταν μειλίχιος , χαμογελαστός και κοινωνικώτατος με πρόσωπο φωτεινό και όπως κατάλαβα με ιδιαίτερη αγάπη στα στρατευμένα νιάτα , και αυτό ίσως γιατί θυμόταν τον εαυτό του όταν ήταν στρατιώτης αλλά και λόγω αγάπης του στην πατρίδα . Μου είπε προσωπικά ότι οι μεγάλες δυνάμεις θα αναγκαστούν να μας παραδώσουν την Κωνσταντινούπολη ! και αυτό εντελώς ξαφνικά , χωρίς εγώ να τον ρωτήσω κάτι σχετικό . Απλά το αναφέρω. Εξάλλου εκείνο τον καιρό στην ηλικία των 20 περίπου δεν είχα ιδέα απο τέτοιου είδους προφητείες .
 20. 0
  0
  Άγιε βοήθα μας
 21. 0
  0
  Είστε όλοι άξιοι της μοίρας σας.Άνθρωποι ορίζουν τους αγίους σας και εσείς υπνωτισμένοι και φανατισμένοι πιστεύετε και λέτε όλα αυτά.Μελετήστε ιστορία για να μάθετε την αλήθεια περί θρησκειών και ελέγχου των μαζών μέσω της πίστης καθώς και τα εγκλήματα που έγιναν για αυτήν.Διαβάστε τον ιουστινιανό κώδικα για να καταλάβετε (αν έχετε ανοιχτό μυαλό) ότι μας έκαναν χριστιανούς με το σπαθί και κατάστρεψαν τον ελληνισμό για χάρη της εξουσίας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί