12:26 - 13/11/2014

Αλλάξτε τον τρόπο που σκέπτεστε

Αλλάξτε τον τρόπο που σκέπτεστε
Κοιτάξτε μπροστά, αφήστε πίσω σας το παρελθόν και ό,τι δεν υπάρχει πλέον. Είναι φράσεις γνωστές μόνο που αυτό δεν γίνεται από μόνο του με κάποιο μαγικό τρόπο. Χρειάζεται προσπάθεια και εκπαίδευση και κυρίως, χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Είναι λοιπόν απαραίτητο να εξαλειφθούν μερικές φράσεις κλισέ, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε με θάρρος και αισιοδοξία, το μέλλον μας αλλά και τη ζωή μας γενικότερα.

1. Δεν έχω άλλη επιλογή

Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη σκέψη που μας κρατά αλυσοδεμένους σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση. Με αυτή τη σκέψη, καταδικάζουμε πολλές φορές τον εαυτό μας, να παραμένει παθητικός, σε μια σχέση, εργασία ή κατάσταση. Το πεπρωμένο μας ορίζεται από τις επιλογές που κάνουμε. Αν θεωρούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή, τότε, ορίζουμε το μέλλον μας, όπως ακριβώς είναι και το ανεπιθύμητο παρόν μας. Αφήστε την τεμπελιά στην άκρη. Πάντα υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Σκεφτείτε με ψυχραιμία και διαύγεια και σίγουρα θα τις βρείτε και τότε, ΤΟΛΜΗΣΤΕ!!! Τολμήστε να κάνετε νέα πράγματα με νέους τρόπους και μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ακολουθήσει τους παλιούς γνωστούς και λανθασμένους τρόπους του, μόνο και μόνο επειδή του είναι γνωστοί και ευκολότεροι. Βάλτε του το ερώτημα «θέλεις να είσαι αιχμάλωτος του παρελθόντος ή να ανοίξεις καινούργιους δρόμους και προοπτικές για το μέλλον;»

2. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Συχνά, όταν βρισκόμαστε σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση, ιδιαίτερα όταν συνεχίζεται για μεγάλο διάστημα, έχουμε την τάση να νομίζουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Αποδεχόμαστε ότι η ζωή μας θα είναι πάντα η ίδια, με αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και καταφεύγουμε σε ευχάριστες αναπολήσεις του παρελθόντος για να βρούμε παρηγοριά αντί να δούμε μπροστά, στο μέλλον και να το οραματιστούμε υπέροχο, κάτι που θα μας δώσει τη δύναμη να σταθούμε όρθιοι στο παρόν και να ψάξουμε για τα μέσα και τους τρόπους που θα αλλάξουν τη ζωή μας. Θυμηθείτε «μετά την καταιγίδα βγαίνει ο ήλιος», τίποτα δεν είναι στατικό, όλα περνούν. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να θεραπεύσει τις πληγές του, μη βιάζεστε, όλα θέλουν το χρόνο τους και ύστερα προχωρήστε μπροστά. Η ευτυχία σας βρίσκεται κάπου εκεί έξω και σας περιμένει.

3. Με κυνηγάει η ατυχία

Αυτή η απαισιόδοξη σκέψη, κυριολεκτικά μας καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας. Ακόμη και αν κάτι διαγράφεται θετικό και αισιόδοξο, η σκέψη ότι είμαστε άτυχοι, μας ωθεί υποσυνείδητα, στο να μη το διαχειριστούμε σωστά ή ακόμη και να το απορρίψουμε. Κανείς δεν γνωρίζει για κανένα, πώς μπορεί να εξελιχθεί η ζωή του. Δεν υπάρχει επίσης κανένας που να χαρίζει τύχη ή ατυχία στους ανθρώπους. Την τύχη ή την ατυχία, την προσφέρει ο καθένας στον εαυτό του, σύμφωνα με τον τρόπο που σκέφτεται και που αυτό καθορίζει τη στάση του απέναντι στη ζωή και στα πράγματα.

4. Όλοι οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από εμένα

Για να τοποθετηθεί κανείς έτσι, σημαίνει ότι συγκρίνει διαρκώς τον εαυτό του με τους άλλους. Δίνει χώρο στις ανασφάλειές του και στη χαμηλή αυτοεκτίμησή του, να εξάγουν συμπεράσματα ανάλογα, που φυσικά τον φέρνουν πάντα σε μια θέση κατώτερη από αυτή των άλλων. Άλλος είναι εξυπνότερος, άλλος ομορφότερος, άλλος πιο θαρραλέος… Μείνετε μέσα στον εαυτό σας και ακούστε την εσωτερική σας φωνή. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν άλλο. Ο καθένας έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα εφόδια που του χρειάζονται, για να ακολουθήσει τον δικό του προσωπικό δρόμο. Εστιαστείτε λοιπόν στο δικό σας δρόμο, στη δική σας ζωή, δείτε τα δικά σας χαρίσματα και κάντε το καλλίτερο για εσάς.

5. Αυτά δεν γίνονται

Ποιος το λέει αυτό; Ας μην ξεχνάμε ότι, οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις έγιναν από ανθρώπους που πίστευαν σ’αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν ακατόρθωτο. Γιατί να μην πιστέψετε ότι θα σας συμβεί κάτι υπέροχο, κάτι που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα σας συμβεί, κάτι που θα σας κάνει ευτυχισμένους; Πιστέψτε στα θαύματα, γίνονται και υπάρχουν παντού γύρω μας. Βγείτε κάποιες φορές από τον ακλόνητο ρεαλισμό σας. Η ίδια η ζωή είναι ένα θαύμα, το ίδιο και η δική σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας λέγοντας στον εαυτό σας «σήμερα θα ζήσω ένα θαύμα».

6. Θα ήθελα αλλά…

Βγάλτε αυτή τη φράση από το μυαλό και το λεξιλόγιό σας και αντικαταστήστε την με τη φράση «θα κάνω». Ξεκινήστε ένα πρωί, καταγράφοντας τις επιθυμίες σας, μικρές και μεγάλες. Διαλέξτε μία από αυτές και πείτε στον εαυτό σας «σήμερα θα κάνω αυτό» και κάντε το. Ύστερα, διαγράψτε την από το χαρτί. Δώστε υπόσχεση στον εαυτό σας ότι, κάθε μήνα, εβδομάδα ή όποτε εσείς αποφασίσετε, θα πραγματοποιείτε και μια επιθυμία σας. Με αυτό τον τρόπο, θα φτάσετε κάποια στιγμή στο σημείο, όπου δεν θα χρειάζεται πια να γράφετε σε χαρτί αυτό που θέλετε να κάνετε, αλλά απλά, θα το κάνετε.

Να θυμάστε: Ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο εαυτός του. Σταματήστε να νικάτε διαρκώς τον εαυτό σας και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη, επιτυχημένη!

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  ''αλάξτε τον τρόπο που σκέπτεστε ''

  ΑΠΛΑ μην σκέπτεστε.

  αχ εκείνο ωχ το άλλο,μα πως θα πληρώσω αυτό;;

  οι σκέψεις δημιουργούν συν-αισθήματα….με άχ και τα βάχ δημιουργούμε συναισθήματα..άγχους,αγωνίας,απελπισίας κ.τ.λ.

  αυτά τα συναισθήματα σε ξεσκίζουν ψυχικά και σωματικά !!

  κόψτα με οποιονδήποτε τρόπο μπορείς.

  μην μου λές οτι είναι δύσκολο και πως θα το κάνω.

  δεν ξέρω πως θα το κάνεις ! και γώ στο ίδιο καζάνι βράζω(όπως όλοι μας ,λιγότερο η περισσότερο ο καθένας)

  ξέρω όμως τον δρόμο που επιβάλλεται να ακολουθήσω για να τα καταφέρουμε,εσύ,εγώ και όλοι μας !

  η μόνη προυπόθεση που υπάρχει στην όλη υπόθεση,ο λάκος στην φάβα δηλαδή,είναι μία..

  η συμμετόχη όλων μας ! στην ίδια πορεία-στον ίδιο δρόμο.

  στον δρόμο της ΑΓΑΠΗΣ και όλα αλλάζουν προς ώφελος μας,όλα πλέον μας εξυπηρετούν!!

  τώρα θα μου πείς εννοείται η Αγάπη

  παρανοείται θα έλεγα καλύτερα.δες στην καθημερινότητα σου..τον εαυτό σου και τους γύρω σου..

  λοιπόν,απλά και ξεκάθαρα η Αγάπη και τα αποτελέσματα-θαύματα που μπορεί να επιφέρει στον άνθρωπο εξηγούνται..

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ και με ποικίλους τρόπους..ήχους και εικόνες.

  η Αγάπη δεν είναι ουτοπία.η Αγάπη είναι ο σκοπός,ο λόγος,το έργο της ζωής σου,το σχολείο-ασκηση που πρέπει να βγάλεις.

  η Αγάπη δεν κερδίζετε,δεν εννοείται..ΜΟΝΟ βιώνετε !

  χρειάζεται να θέλεις,να νοιώθεις, να γίνεις, να είσαι Αγάπη.

  η Αγάπη είναι το συστατικό-ουσία της δημιουργίας.

  αν εσύ είσαι το ''καλύτερο'' δημιούργημα και έχεις δυνατότητες να γίνεις,ακόμα και θεός-δημιουργός !
  καταλαβαίνεις τότε πως αν δεν περάσεις ατομικά και συνολικά την άσκηση-σχολείο..
  να γίνεις Αγάπη δηλαδή.
  τότε θα μείνεις όπως είσαι-είμαι… και φυσικά δεν έχω ιδέα τι θα προκύψει..;;

  όποιος αρνείται τα παραπάνω,απλά δεν έχει ψάξει αρκετά.

  η Αγάπη είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα.

  η Αγάπη είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.

  είναι στο χέρι σου ! πάντα ήταν !

  s.o
 2. 0
  0
  ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ…
  ΑΡΧΗΓΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ Η ΟΧΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 3. 0
  0
  Οταν υπαρχει θεληση υπαρχουν και οι επιλογες.
  Μπορεις να ονειρευεσαι μπορεις και να ελπιζεις για κατι καλυτερο.
  Το θεμα βεβαια με τις επιθημιες ειναι κι αυτο ενα θεμα γιατι μερικες φορες καποιες επιθημιες μας δεν εξαρτιονται αποκλειστικα απο εμας τους ιδιους.

  Οσον αφορα το παρελθον που ο αρθρογραφος ειναι λιγο πολυ κολλημενος με αυτη τη λεξη.
  Για να μπορεσεις να προχωρησεις αν θελησεις να προχωρησεις πρεπει να αποδεχτεις το παρελθον σου το θες δε το θες ειναι ενα κομματι της ζωης σου.
  Οταν λοιπον το αποδεχτεις και το κατανοησεις και μπορεις να ζεις και με αυτο τοτε μονο θα μπορεσεις να προχωρησεις μπροστα.

  Οσο για το δρομο που ακολουθω εγω.Αυτο ειναι αλλη ιστορια..

  Ασωτος
 4. 0
  0
  Ο τροπος που σκεφτομαι ειναι μια χαρα δεν χρειαζεται να τον αλλαξω.Εσεις ομως πρεπει να αλλαξετε τον τιτλο. ΑΝ σκεφτεστε ετσι τοτε…………
 5. 0
  0
  Μετά από κάθε πέσιμο, σηκωνόμαστε και κοιτάμε μπροστά. Η αγάπη που χαρίζουμε είναι η κινητήρια δύναμη που φέρνει όλα γύρω μας στη σωστή προοπτική και διώχνει τον πόνο.

  "Το καθρεφτάκι"… Καληνύχτα Νικόλα.

  http://www.youtube.com/watch?v=w9lSh5gIpMw

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί