Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:03 - 09/05/2014

ΑΙΣΧΟΣ: Οι τράπεζες κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα από όσους χρωστούσαν!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΑΙΣΧΟΣ: Οι τράπεζες κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα από όσους χρωστούσαν!

Χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είδαν το ποσό να μπαίνει στον λογαριασμό τους και να κάνει «φτερά» μέσα σε μια νύχτα!

Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά. Έτσι πολλοί πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή.

Κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του ΑΤΜ όμως είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικαιούχου του οποίου η τράπεζα κατέσχεσε το κοινωνικό μέρισμα καθώς διατηρούσε χρέος ύψους 700 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε ο πολίτης μιλώντας στο MEGA, η ληξιπρόθεσμη οφειλή του προς την τράπεζα, η οποία προερχόταν από καταναλωτικό δάνειο, ήταν ο λόγος που οδήγησε στην κατάσχεση του κοινωνικού μερίσματος χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση.

Με παρέμβαση του ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου διαβεβαίωσε πως η παρακράτηση του μερίσματος από τις τράπεζες είναι παράνομη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “ο νόμος είναι ρητός δε σηκώνει συζήτηση” και μάλιστα πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσει για την επίλυση του θέματος με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως ξεκαθάρισε «η μόνη περίπτωση στην οποία οι τράπεζες μπορούν να κρατούν το μέρισμα είναι αν έχουν εξουσιοδότηση πληρωμών μέσω πάγιας εντολής του ίδιου του δικαιούχου».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες θα κληθούν να κάνουν τους αντιλογισμούς όλων των πράξεων ώστε να εμφανισθούν ξανά τα χρήματα του μερίσματος στους δικαιούχους. Αυτό θα γίνει είτε σήμερα Παρασκευή είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος» ξεκίνησε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης και την προβλεπόμενη διαδικασία, το οποίο θα είναι ακατάσχετο.

Σήμερα, πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 205.912 νοικοκυριών που υπέβαλαν αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα» μέχρι τις 3 Μαΐου, δηλαδή στις πρώτες 17 ημέρες που λειτούργησε το σύστημα υποβολής αιτήσεων, και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 05/09/2014 @ 8:00 ΠΜ

    Τραπεζιτάκια, υπάρχουν και στη χώρα μας υπέροχα ψηλά κτίρια!!! Αρχίστε να πηδάτε για να κάνουμε χάζι…

    Άντε, ας αρχίσει ο χορός!

  2. Ανώνυμος 05/09/2014 @ 8:07 ΠΜ

    Καλά να πάθουμε! Να δω τι θα ψηφίσουμε.

  3. Ανώνυμος 05/09/2014 @ 9:22 ΠΜ

    ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΛΕΦΤΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ, ΠΑΤΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ,

    Α Π Α Ι Τ Ε Ι Τ Ε

    ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ

    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ (που θα το κάνουν)

    ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

    Α Υ Τ Ο Φ Ω Ρ Ο

    Το έκανα εγώ στη Eurobank, έβαλα τις φωνές, τους έλουσα στα μπινελίκια, απείλησα ότι τηλεφωνώ τώρα στην αστυνομία, ξύπνησα και τους άλλους πελάτες που περιμέναν στην ουρά και δεν ξέρανε τι γίνεται, ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ

    Κ Λ Ε Ψ Ε Ι

    Ο νόμος που μιλάει για κατασχέσεις λογαριασμών ΔΕΝ αφορά στις Τράπεζες αλλά μόνο στο Δημόσιο (Κράτος) για οφειλές προς αυτό.
    Όμως, οι Τράπεζες, με την ανοχή του Κράτους και τη δικιά μας ΔΕΙΛΙΑ και ΒΛΑΚΕΙΑ χρησιμοποιούν το νόμο και για πάρτη τους.

    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ (που αφορά ξαναλέω αποκλειστικά το Κράτος και κανέναν άλλον)

    • Μα τότε, γιατί και δικηγόροι μας μιλούν για κατασχεση περιουσιακών στοιχείων ; Αυτοί δεν γνωρίζουν τον νόμο αυτόν ;;

      • Ανώνυμος 05/10/2014 @ 11:23 ΠΜ

        άλλο πράγμα η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που σου βάζουν υποθήκη όταν χρωστάς ή που έχεις υπογράψει και τα έχεις βάλει υποθήκη για να πάρεις δάνειο

        και

        άλλο πράγμα να σου βάλουν χέρι μέσα στο λογαριασμό να σου πάρουν χρήματα. Σα να λέμε σου βάζουν το χέρι στην τσέπη.

        Εφόσον έχουν δικαίωμα από το νόμο, σε περίπτωση στεγαστικού δανείου ή άλλου ενυπόθηκου δανείου, να κατάσχουν το ακίνητο και ότι άλλες διαδικασίες ορίζει ο νόμος, ας πράξουν αυτές, ας κινηθούν έτσι,

        τι δουλειά έχουν να βάζουν χέρι μέσα στην τσέπη να σου παίρνουν μετρητά χρήματα;

        Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

        Όσο για τους δικηγόρους μην είσαι καθόλου σίγουρη πως ξέρουν όλους τους νόμους για τις τράπεζες όλοι τους.

        Εγώ διάβασα σε ένα παλιότερο άρθρο στα Κατοχικά (από άλλη πηγή) το σχετικό νόμο για την κατάσχεση μετρητών από λογαριασμό από Τράπεζες , υπογραφή στο άρθρο ήταν ενός δικηγόρου, το έψαξα, ισχύει. Το είδα δηλαδή κιόλας.

        Πες στο δικηγόρο σου να το ψάξει.
        Μόνο αν χρωστάς σε ΙΚΑ ΟΑΕΕ, Εφορία, κ.λ.π. να φοβάσαι οι Τράπεζες ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ το κάνουν

  4. Ανώνυμος 05/09/2014 @ 12:34 ΜΜ

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ Τ ΑΦΗΝΑΝΕ……

  5. Ανώνυμος 05/09/2014 @ 2:22 ΜΜ

    telika aytoi poy piran to koinoniko merisma stin pleiopsifia eisa tsigganoi

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*