15:02 - 20/04/2015

Αδιάκοπη τραγωδία στη Μεσόγειο! Δυο πλοιάρια με εκατοντάδες μετανάστες βολοδέρνουν στα κύματα!

Ένας συνεχής εφιάλτης είναι αυτός που ζουν εκατοντάδες μετανάστες στα νερά της Μεσογείου. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, αυτή την ώρα δυο πλοιάρια είναι σε κίνδυνο προερχόμενα από την Λιβύη.

Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός δ΄ήλωσε σήμερα ότι η χώρα του μαζί με τη Μάλτα εργάζονται για τη διάσωση δύο πλοιαρίων που μεταφέρουν μετανάστες και κινδυνεύουν στη Μεσόγειο.

Ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των τηλεφωνημάτων από πλοιάρια που μεταφέρουν μετανάστες και κινδυνεύουν.

Ένα από τα δύο πλοιάρια που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι ένα φουσκωτό και βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Λιβύης με 100-150 ανθρώπους, ενώ στην άλλη μεγαλύτερη βάρκα επιβαίνουν περίπου 300, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκληση που είχε απευθύνει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σχετικά με τη σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Εξάλλου ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι η ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν τίθεται προς το παρόν υπό συζήτηση στο πλαίσιο μιας πιθανής λύσης στο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου είναι να εμποδιστούν οι διακινητές.

Αλλά από όλες τις πιθανές επιλογές «η στρατιωτική επέμβαση δεν τίθεται στο τραπέζι», εξήγησε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι η ξένη στρατιωτική δραστηριότητα θα έχει νόημα μόνο αν υπήρχε εκεχειρία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ επεσήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών από το άλλο ναυάγιο που σημειώθηκε χθες Κυριακή το πρωί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης ενδέχεται να φτάνει τους 900, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν.

Μέχρι στιγμής 28 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το χθεσινό ναυάγιο και 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα νερά, ενώ οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιβαινόντων ήταν περίπου 700.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΟΧΕ ΠΕΙ–ΑΝ ΜΕ ΡΙΞΕΤΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ-
  ΕΙΧΕ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ——-
 2. 0
  0
  Δεν είναι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!!!! Μετανάστης είναι αυτός που πάει από μία χώρα σε μιά άλλη ΝΟΜΙΜΑ!!!!!
  Προσοχή δεν λέω ότι δεν είναι άνθρωποι και οι πιο πολλοί αθώοι που ψάχνουν να σωθούν από αυτά που γίνονται στις πατρίδες τους.
  Τι γίνεται όμως στις πατρίδες τους;; Ουαί υποκριτές Πάπες και κυβερνήσεις Δυτικών και όχι Χωρών. Όπως όταν κάποιος πεινάει καλύτερα να του μάθεις να ψαρεύει και να καλλιεργεί αντί να τον ταίζεις, έτσι και η καλύτερη λύση θα ήταν να εξαλειφθούν οι απειλές ή οι αναμείξεις καλύτερα στις πατρώες χώρες των ανθρώπων αυτών.
  Αλλά τα λαμόγια έχουν τα σχέδιά τους. Έχει όμως και ο Θεός τα δικά του και ο καιρός πολύ γαρ εγγύς!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί