19:19 - 12/10/2014

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ »ΚΡΑΧ»!!!!

Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ «συνέρχεται» και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς φοβισμένοι.

Ο Harry Dent, συγγραφέας του «Το Μεγάλο Κραχ Μπροστά,» (“The Great Crash Ahead”) πιστεύει ότι η παγκόσμια φούσκα του χρέους πρόκειται να σκάσει και όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει μια μαζική κατάρρευση της αγοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψής του ότι το κραχ θα χτυπούσε το 2012.

Λέει ότι οι προβλέψεις του τροποποιηήθηκαν, επειδή οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει στις αγορές τόσα πολλά χρήματα, και στα αποθέματα έχει δοθεί μια προσωρινή ώθηση. Αλλά προειδοποιεί ότι μόλις η βραχύβια ώθηση έρθει στο τέλος, το κραχ θα είναι σκληρό.

«Αυτό θα είναι μια επανάληψη του 2008-09, μόνο που θα είναι μεγαλύτερο, όταν χτυπήσει τελικά,» είπε οDent στην USA Today.

Ο Gerald Celente, αναλυτής της αγοράς στο Trends Research Institute, θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν αυτό που αποκαλεί μια»οικονομική 11η Σεπτεμβρίου» (“economic 9/11”). Κατηγορεί εκείνους που χαράζουν πολιτική για την αδυναμία τους να λύσουν τα οικονομικά δεινά του κόσμου, σύμφωνα με αναφορά του USA Today.

Μόλις έλθει η κατάρρευση, λέει, θα οδηγηθούμε σε κοινωνική αναταραχή, αντικυβερνητικάσυναισθήματα, υποτίμηση του αμερικάνικου δολαρίου και ανεργία στα ύψη.

«Ο Celente δεν αποκλείει ένα χρηματοοικονομικό πανικό που θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετό φόβοώστε να υπάρξει μαζικό τρέξιμο στις τράπεζες από τους καταθέτες,» λέει η USA Today. «Ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει «οικονομικό στρατιωτικό νόμο» και να καλέσει μια «τραπεζική αργία » και να κλείσει τις τράπεζες όπως έκανε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης».

«Βλέπουμε μια τέτοια απειλή αυτού του μεγέθους,» είπε ο Celente σε μια πρόσφατη συνέντευξη.

Ο Robert Prechter, συγγραφέας του βιβλίου «Κατακτήστε το Κραχ» (“Conquer the Crash”), χαρακτηρίστηκε ως “still bearish” (απαισιόδοξος) επειδή πιστεύει ότι υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητεςμεταξύ της σημερινής οικονομίας και της φάσης πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και προειδοποιεί ότι η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα «τύπου 1930 αποπληθωρισμό».

«Ο Prechter προβλέπει ότι οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ, όπως ο Dow Jones Industrials και Standard & Poors 500, θα βυθιστούν κάτω από τα χαμηλά όρια του Μαρτίου του 2009 κατά την τελευταία οικονομική κρίση», αναφέρει η USA Today. «Η σύντομη ανάκαμψη θα αποτύχει, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1930, λέει.»

Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν ο Prechter είναι σωστός, τα αποθέματα κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.
«Η οικονομική ανάκαμψη υπήρξε ασθενής και έτσι η επόμενη κρίση θα πρέπει να δημιουργήσειεκτεταμένες κακές ειδήσεις» δήλωσε ο Prechter σε συνέντευξή του μέσω e-mail. «Για τρίτη φορά μέσα σε δώδεκα χρόνια, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε πολύ ‘bearish’ θέση.»

Αλλά τι γίνεται με όλες αυτές τις «θετικές» οικονομικές ειδήσεις που ακούμε;

Πάρτε, για παράδειγμα, τις πρόσφατες αναφορές ότι οι αγορές ανακάμπτουν. Πολλοί οικονομολόγοι έχουν επισημάνει ότι οι αγορές πλησιάζουν στα προ του 2008 επίπεδα.

«Τα αποθέματα Tech στο Nasdaq Composite διαπραγματεύονται σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία το 2000. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, την κατασκευή και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης σε άνοδο. Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 8,3% τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του σε τρία χρόνια «, υποστηρίζει η USA Today.

Περαιτέρω, οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό οικονομικό μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα στοιχηματίζουν ότι η ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί.

Επομένως, γιατί ο Prechter, ο Celente και ο Dent ανησυχούν τόσο;

«Ο Dent λέει ότι ο συνδυασμός της γήρανσης της γενιάς των Baby Boomers (έκρηξη γεννήσεων που σημειώθηκε το 1946-1964) και της εξόδου τους από τις παλαιότερες μεγάλες χρονιές δαπανών τους και της στροφή προς τη μείωση του χρέους και τη λιτότητα σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει στην οικονομία άλλη μια σοβαρή καθίζηση, καθιστώντας πιο δύσκολο για την κυβέρνηση και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποτρέψουν μια νέα κατάρρευση», αναφέρει η USA Today.

Ο Celente, από την άλλη πλευρά, ο οποίος έχει επίσης προειδοποιήσει για την οικονομική καταστροφήεδώ και χρόνια, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος και «η εισοδηματική ανισότητα» έχει θέσει τις ΗΠΑ σε ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.

Προειδοποιεί ότι το bank run (το ενδεχόμενο μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων), λόγω τηςκοινωνικής αναταραχής, θα σπείρει τον όλεθρο του οικονομικού χάους. Προειδοποιεί επίσης ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πραγματική βία. Πιστεύει ότι οι αγορές θα πρέπει να γυρίσουν ανάποδα, όχι μόνο στην κρίση της ευρωζώνη αλλά και στην κρίση από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.

«Το 2012 είναι, όταν πολλές από τις μεγάλες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές τάσεις που σιγοβράζουν και έχουν προβλευθεί κορυφωθούν», έγραψε ο Celente στο ενημερωτικό του δελτίο “Top 12 Trends 2012”.

«Όταν σταματήσει η ροή χρήματος προς τον άνθρωπο στους δρόμους, θα ξεκινήσει το αίμα να ρέει στουςδρόμους», πρόσθεσε σε συνέντευξή του.
Έτσι, αν και μερικοί οικονομολόγοι συμβουλεύουν τους επενδυτές να ξεκινήσουν και πάλι στις αγορές, αυτοί οι τρεις αναλυτές προειδοποιούν ότι μια διαφορετική στρατηγική απαιτείται.

«Φύγετε από το δρόμο,» συμβουλεύει ο Dent.

Η λύση του; Αγοράστε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ και δολάρια ΗΠΑ, που θα επωφεληθούν από το ασφαλές καταφύγιο ταμειακών ροών. Ξεχάστε τα αποθέματα. Θα πέσουν σε αξία.

Ο Celente συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό – δεν θα χάσει την αγοραστική του δύναμη, όταν το δολάριο πιάσει πάτο. Επίσης, λέει, να αγοράσετε ένα όπλο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιδρομείς που θα αναζητάνε τρόφιμα και χρήματα. Συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να προγραμματίσουν μια απόδραση σε μέρη με «πιο σταθερές οικονομίες και κυβερνήσεις.»

Η συμβουλή του Prechter; Απλή: «κρατήσει το μπαρούτι σας στεγνό (keep your powder dry)» και αγοράστε όταν η οικονομία αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
«Όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά τρομακτικό, όπως στις αρχές του 2009, γίνομαι επιθετικός (I get bullish)», είπε.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (13)

 1. 0
  0
  για αυτο μας φερνουν και τις ορδες των λαθρομεταναστων ωστε με το συνθημα να γινουν οι χωρες μπαχαλο.
 2. 0
  0
  Εντάξει καί το πήραμε το όπλο, δεν μας λέτε καί ποιόν θα χτυπήσουμε ? ? Δηλαδή να φάμε ο ένας τον άλλο ?? Ρε πάμε καλά ?
  • 0
   0
   ΡΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΩ,ΟΧΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?
   • 0
    0
    ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ. ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ: Α Δ Ε Λ Φ Ε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ.!! ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;


    Ε , ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΩ.
 3. 0
  0
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ.Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΦΡΕΣΚΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΕΙΜΑ,ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 17 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.(ΚΟΙΤΑΞΤΕ BOYTIA ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 6MHNOY http://www.naftemporiki.gr/finance/quote/eurusd/euro-dolario).ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ.ΥΠΕΡΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΔΥΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ.ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΝΑΤΟ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΠΠ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΑΜΑ ΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ….ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΠΛΟΥΤΟΥ,ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,Η ΕΝΕΡΓΙΑ,ΤΟ ΝΕΡΟ…..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ…
  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ "ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ".
  ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ.ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ SLEEP MODE ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ!!!!
 4. 0
  0
  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΣΩΒΡΑΚΟ…ΜΠΕΕΕ…ΜΠΕΕΕ
 5. 0
  0
  Δείτε τι έγινε στο Ντουμπάι
  http://www.zerohedge.com/news/2014-10-12/ripple-effects-begin-dubai-crashes-over-65-most-14-months
  Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια του πλανήτη !!
 6. 0
  0
  παρτε απο ενα αεροβολο και περιμενετε τον οχτρο
 7. 0
  0
  airsoft MP 5, με red dot σκοπευτικο και πλαστικα σφαιρακια …απανω τους
 8. 0
  0
  Στο Αμερικα αυτη τη στιγμη ειναι ετοιμα να σκασουν τοξικα ομολογα υψους 40 τρις δολλαριων,το νουμερο ειναι πολυ μεγαλο γι αυτο και εχει χαθει η ψυχραιμια,αναλογιστειτε το νουμερο για να καταλαβετε….
 9. 0
  0
  Λιγο Μακ γκαιβερ να χεις δει φτιαχνεις αντιαρματικο απο το τιποτα.
 10. 0
  0
  ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΚΟΥΡΓΕΑΣ ΑΠ ΤΗ ΜΑΝΗ….ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΩ ΠΙΣΩ….ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ….ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί