07:37 - 10/03/2014

Ένοπλοι κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κριμαίας

Ένοπλοι κατέλαβαν άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

Μια ομάδα φιλορώσων ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά κατέλαβε άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη χερσόνησο.

Η ομάδα, η οποία αποτελείτο από περίπου 80 μέλη και υποστηριζόταν από περίπου 50 πολίτες, απέκλεισε την είσοδο στο αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Σάκι και έστησε σημεία ελέγχου με πολυβόλα κατά μήκος του διαδρόμου αποπροσγειώσεων, είπε ο εκπρόσωπος, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ρωσικές δυνάμεις ή φιλορωσικές ομάδες έχουν καταλάβει αναίμακτα διάφορα σημεία στρατηγικής σημασίας στην Κριμαία, ανάμεσά τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Μπελμπέκ και το βασικό πολιτικό αεροδρόμιο στη Συμφερόπολη, μετά την ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο.

Έχουν υπάρξει διάφορες αναμετρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά μέχρι τώρα οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν έχουν προβάλει ένοπλη αντίσταση.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!… ΤΟ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ… ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΟΠΛΟΙ! :)

    ΑΥΤΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί