07:41 - 07/11/2014

Έκτακτη ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτη ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Από την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., από το μεσημέρι της Παρασκευής 07.11.2014, αναμένονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα (Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη), κατά μήκος όλης της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν το Σάββατο 08.11.2014.

Την Κυριακή 09.11.2014, πάρα την εξασθένηση των φαινόμενων στις περισσότερες περιοχές, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στους Κάθετους Άξονες Καστοριάς, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης:

Πριν το ταξίδι τους να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τη μετακίνηση υπό συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.

Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση.

Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες.

Να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους.

Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.

Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα (φώτα διασταύρωσης) του οχήματός τους.

Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Να παρακολουθούν και τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.

Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

Ειδικά οι οδηγοί όλων των φορτηγών και ιδιαίτερα των μη φορτωμένων, παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε συνθήκες ισχυρών ανέμων.

Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

kozan.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    εχετε σκοτωσει κοσμο,φωτα δεν υπαρχουν,οι γεφυρες που υπαρχουν,ιδιως αυτη κοντα σο μετσοβο,εχει πεισει 3 φορες και την ξαναφτιαχνετε,και κανετε και υποδειξεις??λαμογια!αλλα δεν βρισκεται ενας τρελλος να σας τιναξει τα κεφαλια στο αερα..?!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί