08:11 - 26/07/2014

«ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ» ΙΑΠΩΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

«ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ» ΙΑΠΩΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Σε ένα δοκίμιο που απευθύνεται στους συναδέλφους του, ο Ιάπωνας γιατρός Σίγκερου Μίτα εξήγησε γιατί πρόσφατα μετακόμισε μακριά από το Τόκιο για να επαναξεκινήσει την πρακτική του στη δυτική Ιαπωνία.

Πιστεύει ότι το Τόκιο δεν είναι πλέον ασφαλές να κατοικήσει λόγω της ραδιενεργού μόλυνσης που έχει προκληθεί από τις διαρροές στις 11 Μαρτίου του 2011 στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα.

Το δοκίμιο, με τίτλο «Γιατί άφησα το Τόκιο;» δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ιατρών στην Kodaira του Τόκιο.

Οι Δοκιμές εδάφους αποδεικνύουν τη μόλυνση

Ο Δρ Μίτα ανοίγει το δοκίμιό του με την απόφασή του να φύγει, σημειώνοντας ότι είχε μεγάλη ιστορία ως γιατρός στο Τόκιο.

«Εκλεισα την κλινική το Μάρτιο του 2014, η οποία είχε εξυπηρετήσει την κοινότητα Kodaira για περισσότερο από 50 έτη, από τη γενιά του πατέρα μου, και έχω ανοίξει μια νέα κλινική Μίτα στην πόλη της Οκαγιάμα στις 21 Απριλίου».

Ο Δρ Mita σημειώνει ότι, για τα προηγούμενα 10 έτη, εργαζόταν για να πείσει την κοινοτική κυβέρνηση του Τόκιο να έχουν απόθεμα από χάπια ιωδίου για να τα διανείμουν στον πληθυσμό σε περίπτωση ενός πυρηνικού ατυχήματος.

Η ανησυχία του Δρ Mita’s ήταν ότι ένας σεισμός θα προκαλούσε διαρροή στον πυρηνικό σταθμό Χαμαόκα.

Εντούτις, όλα του τα αιτήματά απορρίφθηκαν κάτω από τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να περιμένουν ένα τέτοιο ατύχημα.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  και όπως μερικοί φαντασιώνονται, οι σινες να παίξουν ρόλο στην νεα εποχή- υπερδύναμη… Ο πλανήτης σε λιγότερο απο 50 χρόνια θα ειναι μη κατοικήσιμος.
  σουργελα, προωθείτε και το 888. Με λίγα λόγια προωθούν υποσυνείδητα τους σινες, διότι ο αριθμός τους είναι το 888.
  • 0
   0
   το 888 συμβολιζει τον Χριστο, που κολλανε οι κινεζοι?
   • 0
    0
    την γιοσιβουλα συμβολίζει, για πάτα στο Google, "888 china", μήπως αρχίσετε και ξυπνάτε για την μεγαλύτερη απάτη που έχει στηθεί, αλλά χλωμό σας κόβω
  • 0
   0
   Ψάξε γιατί έχουν το 888 και ποια είναι η υπερστοα ….το ψηλότερο σημείο του σινικου τοίχους 888 μέτρα. ….Σίνης ο πυτιοκαμπης που ανέλαβε να καθαρίσει ο Ηρακλής. ……ψάξε
 2. 0
  0
  περίεργο φαινόμενο
  Ποτάμι στην Κίνα έγινε κατακόκκινο μέσα σε μια νύχτα
  http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231337251

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί