20:41 - 22/02/2014

«Ομιχλοπαγίδα»: Το μυστικό πείραμα στην Κρήτη με χρηματοδότηση της Γερμανίας!

Ενα πρωτοποριακό πείραμα με την κωδική ονομασία «Ομιχλοπαγίδα», που διεξάγεται κάτω από άκρα μυστικότητα και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη.

Οι γερμανικές αρχές, αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες, με επικεφαλής τον
Έλληνα διδάκτορα του Πολυτεχνείου της Στουτγάρδης Γιάννη Στεφανάκη, προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή τους και να κρατήσουν μυστικές τις περιοχές όπου γίνονται τα πειράματα. Αυτά, όπως λένε, στο μέλλον θα σώσουν τον κόσμο από τη λειψυδρία και όχι μόνο…

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espressο» ο κ. Στεφανάκης: «Αυτή τη στιγμή έχουν επιλεγεί κάποιες περιοχές στην Κρήτη, κυρίως βραχώδεις και βουνοκορφές, στις οποίες έχει απλωθεί ένα δίχτυ σιλικόνης που κατασκευάστηκε στη Γερμανία και το οποίο μπορεί να παγιδεύσει υδρατμούς από τον αέρα». Και πρόσθεσε: «Φανταστείτε ένα φίλτρο του αέρα το οποίο μαζεύει το νερό και απομονώνει τη σκόνη. Το νερό αυτό είναι πολύ καλύτερο από αυτό της γης, καθώς δεν έχει καμία μόλυνση, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τις καθημερινές ανάγκες, αλλά ακόμη και για πόση».

Βέβαια, όπως λέει ο ίδιος: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πειραματικό στάδιο και θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα σε περίπου έναν χρόνο. Στόχος μας είναι να επισκεφτούμε και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η Κρήτη επιλέχτηκε γιατί έχει πολλές παρθένες περιοχές, πλούσιες σε υγρασία».

Οπως αποκάλυψε ο διακεκριμένος επιστήμονας, το πείραμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, μετά από «απαίτηση» του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας, με το ποσό των 500.000 ευρώ. Στοχεύει εκτός από τη συλλογή νερού (ακόμη και στη Σαχάρα!), και στη δημιουργία ρούχων και αντικειμένων τρίτης γενιάς.

«Ερευνούμε τις δυνατότητες ενός νέου τεχνολογικού υλικού, το οποίο στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αδιάβροχα και πυρίμαχα ρούχα, σε θερμόμετρα, ακόμη και σε τζάμια νοσοκομείων εγκλωβίζοντας όλες τις επικίνδυνες ουσίες σε περίοδο πολέμου», μας εξήγησε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Για την παγίδευση του νερού που μεταφέρεται από τις αέριες μάζες θα χρησιμοποιηθεί μια νέα πατέντα, που μιμείται το τρίχωμα της λευκής άρκτου. Το τρίχωμα της λευκής αρκούδας αποτελείται από λεπτές, κοίλες και διάφανες τρίχες που διασπούν τον όγκο του νερού και διατηρούν ζεστό το σώμα του ζώου ακόμη και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -40 βαθμούς Κελσίου. Το τρίχωμα της λευκής άρκτου λοιπόν είναι υδροφόρο, και όχι υδρόφιλο. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κατασκευάστηκε ο ελαστικός ηλιακός συλλέκτης. Αντιγράφτηκε το τρίχωμα της λευκής άρκτου και δημιουργήθηκαν λεπτές διάφανες ίνες από σιλικόνη, μιμούμενες το φυσικό τρίχωμα της αρκούδας, οι οποίες τοποθετήθηκαν ανάμεσα σε δύο φύλλα σιλικόνης. Η μια στρώση σιλικόνης είναι διάφανη για να μπορεί να περνάει ο ήλιος και η εσωτερική πλευρά έχει ανάγλυφη κυψελοειδή όψη, όπου βρίσκονται οι λεπτές ίνες σιλικόνης. Η άλλη στρώση είναι μαύρη για να απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία. Ενδιάμεσα οι διάφανες ίνες θα “σχίζουν” τους υδρατμούς και έτσι θα συλλέγεται σε μορφή σταγονιδίων το νερό από τον αέρα».

Καταλήγοντας ο κ. Στεφανάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του πειράματος, καθώς όπως είπε: «Ηδη όλα δείχνουν ότι θα έχει απόλυτη επιτυχία».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Σημείωση… το άρθρο έχει δημοσιευτεί το 2010 στην εφημερίδα espresso

[ Σχόλιο ΠΗΓΗpsekasmata ]

Νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Γερμανούς που ταυτόχρονα με την είσοδό μας στο μνημόνια αποφάσισαν να ξεκινήσουν τα πειράματα πάνω μας…
Για το καλό μας βρε παιδιά… Για το καλό μας…!!!
Εξάλλου κάθε είδους πειραματισμός ξεκινά πάντα με «αγνές» προθέσεις!

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (15)

 1. 0
  0
  Καλό Πάσχα
 2. 0
  0
  απο το 2010 εχει υπογραφη για ολη την ελλαδα
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΝΕΦΑ . ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ . ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΣΥΝΝΕΦΟΥ ΘΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΝΕΥΜΩΝΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ [εκει μενουν μονο γεροι πλεων και δεν διδουμε μεγαλη σημασια]
 3. 0
  0
  Πώς δεν έχει γυρίσει κανείς να σας κάνει μήνυση γι'αυτά που γράφετε….

  Τόσο Απλά.
 4. 0
  0
  Καλά θα κάνουν οι "φίλοι" μας να σταματήσουν τα πειράματα που κάνουν στην πατρίδα μας.
  Στο τέλος θα γυρίσουν εναντίον τους.
 5. 0
  0
  ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΡΓΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑ ΠΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ!!!

  ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ… ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ!!!

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΝΤΑ… ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.. ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ… ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

  ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ.. ΟΠΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ…. Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΑΔΩΝΙΣ Κ.Λ.Π.

  ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.. ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ… ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ… ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ… ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ;

  ΝΑ! ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ… ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!

  ΑΥΤΑ.

  ΥΓ. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ… ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΝΟΣΗΡΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΙΘΡΑ (ΚΡΗΤΗ), ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΦΕΛΕΣ, ΤΗΝ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΔΡΟΣΟ"… ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΟΝ ΑΙΓΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ;
 6. 0
  0
  παρτε και του λογου το αληθες.
  http://youtu.be/OPWFF-ZPN6I
 7. 0
  0
  Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΟ??
 8. 0
  0
  καμια αιδιοπαγιδα παιζει ρε παιδια
 9. 0
  0
  ΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ!ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΣΚΑΡΦΙΖΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΠΡΑΚΤΟΡΙ ΣΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ…Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ;ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ;;ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ;;;ΝΟΜΙΚΟΣ;;;;ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ 'ΟΜΙΧΛΟΠΑΓΙΔΑΣ'….ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΟΥΖΑ ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ…ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΟΥΝΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ….
 10. 0
  0
  ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΡΙΤΖΗΔΕΣ [ ΙΔΙΑ ΦΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ [ ΟΧΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ] ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΞΩΝΕΣ]…ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΑΝ[ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΥΛΗ …ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ]…ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ,,,ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ …ΓΙΑΤΙ Η ΒΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 11. 0
  0
  ΠΟΣΟ ΠΑΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ?
  ΗΛΙΘΙΑ ΟΝΤΑ . Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΣΤΕ !
 12. 0
  0
  Ομιχλοπαγίδα»: Το μυστικό πείραμα στην Κρήτη με χρηματοδότηση της Γερμανίας!….ΣΟΣ….ΣΟΣ….ΓΕΝΑΔΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΕ ΚΡΗΤΗ-ΝΟΤΙΑ,,,ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΟΜΙΧΛΗΣ…ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΟΜΙΧΛΗ-ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ…ΚΑΛΥΨΕΩΣ ΕΦΟΔΟΥ.ΜΑΡΤΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ…ΣΠΑΝΑΚΙΑ.
 13. 0
  0
  ναι, μοναχος ΓΕΝΑΔΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΕ ΚΡΗΤΗ-ΝΟΤΙΑ,,,ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΟΜΙΧΛΗΣ

  καιροσ για ΣΠΑΝΑΚΙΑ : και μαρτης, αλλα και Οκτωβρης / Νοεμβρης !!!

  προσοχη !!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί